Actualitate

Ziarul Dezvăluiri solicită CNAIR informaţii despre stadiul proiectului Podului Brăila-Tulcea

Pe fondul informaţiilor conform cărora implementarea proiectului Podului Brăila-Tulcea riscă să sufere întârzieri din cauza unei licitații organizate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ulterior anulată, publicația noastră a solicitat informații acestei instituții. În cauză, e vorba de lucrările de relocare a rețelelor de utilități (apă, irigații, gaze, energie electrică), pentru ca statul român să poată să predea la termen terenul viitoarei construcții, liber de sarcină. Totodată, ziarul Dezvăluiri a solicitat informații despre stadiul exproprierilor.

Publicația noastră a inițiat o campanie mediatică ce are drept scop menținerea acestui subiect pe agenda publică. Vom continua să publicăm articole pe această temă și să solicităm informații autorităților.

Întrebările către CNAIR:
1. Care este stadiul exproprierilor pentru terenurile necesare construirii podului Tulcea-Brăila și drumurilor de legătură? În cazul în care nu au fost finalizate toate exproprierile, solicităm să comunicați în ce procent au fost finalizate exproprierile.

2. Care este stadiul lucrărilor de relocare a rețelelor de utilități (apă, irigații, gaze, energie electrică) ? Faza de licitație s-a încheiat? Care este calendarul lucrărilor?

3. Ținând cont și de informațiile furnizate ca răspuns la întrebarea 2, care este termenul cel mai realist la care se pot finaliza lucrările de relocare a rețelelor de utilități?

4. Operațiunile de relocare a utilităților vor afecta negativ calendarul de implementare a lucrărilor de construcție efectivă a podului Tulcea-Brăila? Este posibil ca din cauza întârzierilor în procesul de relocare a utilităților să fie întârziate și datele de începere a lucrărilor la pod (martie 2019), respectiv recepție finală (martie 2022)?

Vă solicităm răspuns, în cel mai scurt timp posibil, cu respectarea termenelor legale, în vederea corectei informări a cititorilor noştri.

(foto sus, Obiectiv Vocea Brailei)

Actualitate

To Top