Fără categorie

Viitorul Fântânele, o echipă batjocorită și dezavantajată de arbitri

Investiţiile şi eforturile unei primării se duc pe apa Sâmbetei din cauza unui sistem ignorant şi indiferent

Comuna Fântânele este în ultima perioadă una dintre localităţile în care se derulează cele mai multe proiecte de modernizare şi reabilitare. Numai în ultimul an, administraţia condusă de Gheorghe Popescu a reuşit să finalizeze numeroase lucrări: un parc nou, drumuri asfaltate, o biserică reabilitată şi multe altele. Primăria Fântânele nu a uitat să se implice nici în activităţile sportive, dedicate în mare parte tinerilor din comună. În prezent, se lucrează intens la modernizarea bazei sportive. Astfel, se lucrează deja pentru crearea unei parcări de 50 de locuri pentru spectatorii care vin să asiste la activităţile de profil. O altă parcare şi o intrare separată sunt făcute pentru  echipele, oficialii şi personalităţile care vin la meciurile de pe stadionul din Fântânele. În paralel, se lucrează la împrejmuirea terenului de joc, astfel încât spectatorii să nu mai poată deranja arbitrii şi jucătorii în timpul partidelor. De asemenea, în scurt timp va fi gata o tribună acoperită cu 200 de locuri.

Un articol de Cristian CEALERA

În apropierea terenului mare se construieşte o altă suprafaţă de joc, pentru mini-fotbal, cu dimensiuni de 20/40 de metri şi care va fi dotat cu nocturnă. La capitolul dotare, în această locaţie, vor fi create dulapuri individuale. Toate aceste investiţii demonstrează cât de preocupate sunt Primăria şi Consiliul Local Fântânele pentru a dezvolta activitatea sportivă din comună şi în acelaşi timp, pentru a atrage cât mai mulţi copii, tineri şi nu în ultimul rând spectatori.

Eforturile nu sunt respectate (O echipă batjocorită)

Deşi Primăria s-a implicat total în activitatea sportivă, echipa de fotbal din localitate se confruntă în prezent cu o mare problemă. Formaţia Viitorul din localitate este constant dezavantajată de arbitrii care conduc meciurile sale din liga judeţeană, Primarul comunei, Gheorghe Popescu ne-a declarat “Deşi cheltuim foarte mulţi bani pentru ca totul să se desfăşoare potrivit regulamentelor, consider că nu suntem respectaţi. Dimpotrivă, putem spune chiar că suntem batjocoriţi de arbitrii care conduc meciurile echipei noastre. Bănuiesc că nu numai nouă ni se întâmplă asta şi de aceea vreau să trag un semnal de alarmă pentru ca dacă echipele mici vor continua să fie tratate aşa, atunci nu ar mai trebui să ne mirăm că multe dintre ele vor dispărea în curând din fotbal. Din cauza problemelor, în ultimii ani, unele s-au retras deja. Viitorul Fântânele a avut un renume destul de prost în ligile inferioare dar m-am angajat şi îmi voi respecta promisiunea de a face din această echipă una dintre cele mai civilizate din judeţ. Eforturile noastre de până acum au fost deja observate şi apreciate de adversari şi de oficiali.”

Arbitraj straniu

Echipă de mijlocul clasamentului în Seria Nord a Ligii a V-a, Fântânele nu se gândeşte la promovare dar doreşte să fie tratată cu respect. Au fost multe partide în care a fost dezavantajată de hotărârile arbitrilor dar de fiecare dată s-a spus că este vorba despre erori neintenţionate. Ultimul meci, cel cu Litoral Corbu, din etapa cu numărul 24 a pus însă capac. Protagonistul a fost arbitrul Cătălin Toader, cel care şi în alte meciuri jucate de cei de la Viitorul a avut o atitudine total ostilă faţă de aceştia. Potrivit martorilor (ce provin din mai multe localităţi), acesta mereu îi dezavantajează flagrant pe cei de la Fântânele şi are o atitudine arogantă şi de maxim dispreţ faţă de ei. La meciul cu Litoral Corbu, în ultimul sfert de oră de joc a comis grave erori care au influenţat cursul partidei ne-a facut praf. Suspect după cei  din Fântânele este şi faptul că acest arbitru este delegate de AJF Constanţa la mai toate meciurile celor din Corbu, formaţie care şi-a acontat déjà promovarea “Felicit echipa si primarul din Corbu pentru performanţa de a promova în primul an de la formarea echipei. Nu insinuez şi nici nu cred  că atitudinea acestui arbitru are la bază vreun interes, ci numai un exces de personalitate, care ne afectează însă grav pe noi. În timp ce el arbitrează pe bani, copiii noştri joacă de plăcere şi merită respectaţi pentru asta, nu trataţi asemenea unor gândaci” a mai declarat primarul din Fântânele. Arbitrul în cauză a mai avut un comportament similar şi în trecut, când a iritat jucătorii, banca tehnică şi spectatorii, împotriva unora dintre aceştia depunând chiar plângere la poliţie pentru injurii. Primarul Popescu i+a semnalat toate aceste aspect preşedintelui AJF Vasile Mihu, fără să facă vreo plângere ci doar în speranţa că aceste lucruri se pot reyolva pe cale amiabilă. La Fântânele nu se doreşte ca arbitrul să fie sancţionat cid oar ca el să înţeleagă că o comunitate mică, ce face eforturi şi investiţii, merită tratată cu respect şi consideraţie. Atât şi nimic mai mult!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top