Politic

Victor Negrescu: Cred că ar trebui să fie cât mai mulţi tineri în viitorul Parlament European

„Cred că ar trebui să fie cât mai mulţi tineri în viitorul Parlament European, să reprezinte România şi alte ţări pentru că pot veni cu un elan şi că venim cu această idee de deschidere faţă de toată lumea. Cred că este extrem de importantă această deschidere. Această instituţie reprezintă vocea cetăţenilor în ceea ce înseamnă procesul decizional european. Parlamentul European negociază cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu reprezentanţii statelor membre şi prin aceste negocieri se iau decizii la Bruxelles. Nu tot timpul vocea Parlamentului European este cea decisivă, de cele mai multe ori vocea statelor şi a Comisiei Europene se impune. Parlamentul European este o instituţiei în care putem să venim cu foarte multă iniţiativă. În Parlamentul European se pot face lucruri concrete, atrage bani europeni, putem convinge pe ceilalţi să voteze, putem avea o viziune ce ţine de generaţia noastră, ce ţine de locul pe care îl reprezentăm şi aceste lucruri sunt complementare şi împreună pot da forţă cetăţenilor europeni în deciziile luate la Bruxelles”, a afirmat Negrescu, într-o dezbatere despre alegerile europarlamentare.

„Cu toţii avem nevoie ca Uniunea Europeană să vină cu soluţii, să vină cu proiecte, cu idei. În PE se pot face foarte multe lucruri. Un europarlamentar poate iniţia proiecte-pilot, adică poate convinge Comisia Europeană să finanţeze proiecte pentru diferite zone, pentru diferite categorii, diferite domenii pe care nu le-a finanţat anterior. Eu când am fost în Parlamentul European am finanţat un proiect pilot în valoare de 60 milioane de euro. Primul proiect pilot l-am depus în primele două săptămâni de mandat (…). Primul proiect a fost pentru sănătatea din mediul rural, un proiect pilot care a fost finanţat de Comisia Europeană şi se va transforma într-un program de finanţare pentru dezvoltarea serviciilor medicale în mediul rural. Am continuat, am depus şi alte proiecte în domeniul digital”, a mai adaugat Victor Negrescu.

sursa: agerpres.ro

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, cod mandatar financiar coordonator 41190008

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top