Politic

Vești bune pentru infrastructura rutieră a Dobrogei

Deputatul liberal George Șișcu face un anunț îndelung așteptat, legat de infrastructura rutieră a Dobrogei. Au fost definitivate traseele pentru drumul expres de la Brăila la Tulcea și pentru noua centură a Municipiului Tulcea. Urmează ca în cel mai scurt timp să fie definitivat și traseul drumului de la Tulcea la Constanța.

Șișcu a relatat că a participat, împreună cu Ștefan Ilie, Primarul Municipiului Tulcea, și George Şinghi, Viceprimar, la o întâlnire de lucru cu Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scriosteanu. Discuțiile s-au axat tocmai pe variantele finale de traseu și pașii următori care trebuie făcuți pentru a ajunge cât mai curând în faza demarării licitațiilor de execuție.

„Am reușit în această guvernare să facem mulți pași concreți pentru proiectele de drumuri care privesc în mod direct Tulcea, cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă în care infrastructura existentă se dovedește pe deplin depășită de volumele actuale de trafic, în special în contextul războiului de la granițe și după darea în folosință a noului pod de peste Dunăre”, a transmis Șișcu.

Drumurile expres mult-așteptate vor avea, în total, 173 de kilometri lungime și vor asigura conexiunea nu doar cu podul de la Brăila, ci și cu Autostrada 7, care se construiește în prezent cu fonduri din PNRR. Ambele studii de fezabilitate, demarate încă din 2020, au acum termene clare de finalizare, respectiv în lunile martie și aprilie anul viitor.

Noua centură a Tulcei va avea circa 10 kilometri, statut de drum expres, cu 4 benzi, și va face legătura dintre ieșirea spre Mineri și drumul spre Malcoci.

„Este un proiect pe care am reușit, prin efortul comun al echipei liberale de la Tulcea, să îl punem pe agenda Ministerului Transporturilor și care se va realiza și el în perioada următoare, dat fiind avansul în privința documentațiilor necesare”, a mai spus Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top