Politic

Ce modificări legislative vor fi în legislaţia muncii pentru navigatori

Depuatul liberal George Şişcu anunţă că a participat la o ședință a Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, pe tema drepturilor şi protecţiei sociale de care se vor bucura marinarii. Discuţia a vizat cinci proiecte de lege sosite pentru raport sau aviz, toate adoptate, precum și o comunicare a Comisiei Europene sosită la examinare (cu privire la agenda anului viitor).

„<Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului pentru reglementarea muncii în domeniul maritim> a fost un punct deosebit de important pe agenda noastră, întrucât acesta vizează instituirea cadrului legislativ prin care se garantează a fi acordate navigatorilor cele șase ramuri de protecție socială: îngrijirile medicale, indemnizațiile de boală, indemnizațiile pentru șomaj, indemnizațiile pentru pensie, indemnizațiile în caz de accidente de muncă sau boală profesională, indemnizațiile familiale. Am adus în Comisie mai multe amendamente în sprijinul navigatorilor, alături de o serie de alți colegi, și m-am bucurat că toate au fost adoptate (și susținute inclusiv de Guvernul României), aducând beneficii în plus față de forma inițială a Ordonanței.

Pe scurt, documentul pune în acord legislația națională cu „Convenția privind munca în domeniul maritim”, și conține prevederi referitoare la îmbunătățirea condițiilor de muncă ale navigatorilor, în special în ceea ce privește contractele de muncă, orele de lucru, repatrierea, dezvoltarea competențelor și a carierelor, cazare și amenajările recreaționale, alimentația și serviciile de catering, protecția sănătății și siguranței, asistența medicală și procedurile de reclamații”, a transmis George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top