Litoralul românesc

Vasilica Mihai, șefa DGFP Constanța, are pe conștiință două vieți

16 decembrie 2006, ora 18.00. Sotii Rodica si Cristian Puscasu au coborât dintr-un microbuz, în fata Statiunii de Cercetare pentru Culturi Irigate Valu lui Traian.
În intentia lor de a traversa soseaua, au pasit pe carosabil considerând ca aveau timp sa ajunga dincolo fara a fi în pericol.
În acel moment dinspre Constanta venea în tromba un autoturism marca Citroen C3, condus de Vasilica Mihai, seful Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta. Din cauza vitezei aceasta nu i-a putut evita si i-a lovit pe ambii soti în plin.

Un articol de STEFAN KOSTOFF

Conform datelor înscrise la acea vreme în Buletinul de presa al politiei, dupa aproximativ o jumatate de ora, la fata locului s-au deplasat doua autosanitare echipate antisoc, iar cei doi soti grav raniti au fost transportati la Spitalul Clinic Judetean Constanta. Oficial, în urma impactului, barbatul s-ar fi ales doar cu capul spart si un traumatism la piciorul stîng, fiind internat la N euro chirurgie. În schimb Rodica Puscasu a ajuns în stare critica la spital, cu traumatisme severe la nivelul capului, bratele fracturate si ambele picioare rupte, ea fiind internata în Sectia Terapie Intensiva. La fata locului au sosit într-un târziu
mai multe echipaje ale Serviciului Politiei Rutiere, de la Politia Valu lui Traian, precum si laboratorul criminalistic mobil al IPJ Constanta. Varianta oficiala pusa în circulatie de politisti a fost ca, Vasilica Mihai conducea dinspre Constanta, catre Basarabi, autoturismul Citroen C3 cu numarul de înmatriculare B 2605 si ca în dreptul statiunii de cercetari, pe banda a doua, i-a accidentat pe sotii Puscasu. Acestia au traversat prin loc nemarcat si fara sa se asigure. Vasilica Mihai a declarat atunci ca, desi ar fi vazut masina, cei doi soti au încercat totusi sa traverseze în fuga prin fata autoturismului. “Circulam cu o viteza normala, dar nu am reusit sa-i evit“, ar fi adaugat Vasilica Mihai. Cu toate acestea la fata locului nu a fost gasita nici o urma de frânare fapt ce denota ca soferul nu a vazut deloc pietonii, sau ca nu a avut viteza de reactie fiind în stare de blocaj.
 Desi le-au fost recoltate probe biologice atât soferului cât si victimelor, nici pâna în ziua de azi nu se stie cu certitudine rezultatul acestora. Chiar daca testele au fost facute în contextul identificarii unor eventuale urme de alcool în sânge, era indicat sa se efectueze analize complete care sa cuprinda si elementele toxico-chimice ale compozitiei sângelui tuturor celor implicati în accident. Se stie ca Vasilica Mihai obisnuia în ultima perioada de timp sa adopte o medicamentatie bazata pe sedative, calmante si alte substante,  menite sa-i amelioreze starile  de stres si oboseala.
Din ultimele informatii avute se pare ca cei doi soti accidentati de directoarea fiscului, au decedat, acest lucru fiind trecut oficial sub tacere.
Potrivit prevederilor noului Cod Rutier, pietonii care traverseaza prin locuri neamenajate sînt considerati vinovati de producerea accidentelor si obligati de asemenea la plata pagubelor produse autoturismului care i-a lovit.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top