Actualitate

Valu lui Traian, în topul celor mai bogate comune din România. Cei mai mulţi bani merg spre investiţii

Valu lui Traian, în topul celor mai bogate comune din România

Valu lui Traian a fost desemnată ca cea mai bogată comună din judeţul Constanţa, raportat la anul 2021, conform unui clasament realizat de site-ul analizeeconomice.ro.

Comuna Valu lui Traian a mai fost nominalizată în acest clasament și în urmă cu câțiva ani, când s-a aflat tot pe primul loc, datorită sumelor mari atrase din fonduri nerambursabile – la acel moment 2000 euro per locuitor.

De data aceasta, Valu lui Traian ocupă prima poziție datorită cuantumului bugetului local.

În fiecare an, bugetul nostru este dedicat în cea mai mare parte investițiilor. Comuna se extinde în mod continuu și trebuie să ținem pasul cu infrastructura. Sunt primar la al 5-lea mandat și tot investesc și gândesc strategii de dezvoltare sâși nu mai termin. Știu că asta este menirea unui primar, să atragă fonduri. Și sper ca cetățenii să mă înțeleagă atunci când nu mă găsesc la primărie, pentru că fondurile nu se atrag din birou. Mă bucur că am alături de mine o echipă care să facă posibilă includerea în astfel de topuri și vom lucra în continuare cu aceeași dedicare, pentru comuna noastră.

Având în vedere că în 2022 sumele au fost în creștere, așteptăm cu nerabdare și topul ce va fi realizat anul viitor și avem convingerea că eforturile noastre se vor concretiza în asigurarea unor condiții tot mai bune de trai locuitorilor comunei”, a declarat primarul Florin Mitroi.

Mai exact, în anul 2021 Valu lui Traian a atras fonduri nerambursabile în valoare de 3.630.466 lei pentru investiții. La acestea a adăugat doar pentru investiții 6.471.948 lei din bugetul local și credite. Așa a ajuns să fie inclusă în topul de mai sus, cu venituri totale de 33.300.000 (în calcul au fost incluse și sumele primite din bugetul de stat pentru funcționarea instituțiilor școlare etc).

Valu lui Traian, în topul celor mai bogate comune din România

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top