Politic

Banii pentru transportul elevilor vor fi acordați lunar, în avans, direct prin școala unde învață!

Deputatul George Șișcu vine cu o veste bună pentru cei 200.000 de elevi ce fac naveta pentru a putea studia. Procedura de obținere a acestor sume s-a simplificat, iar elevii vor primi de acum banii în avans cu o lună. 

„Ministerul Educației a stabilit modalitatea prin care elevii cu domiciliul în altă localitate decât cea în care se află școala în care învață vor beneficia de decontarea costurilor legate de transport. Aceasta vine în sprijinul lor prin procedura simplificată, respectiv, în fiecare lună, elevii vor face la școală cereri până în data de 10, iar între 23-28 ale lunii vor putea să primească acești bani esențiali, în avans, pentru luna următoare. În luna decembrie, ca excepție, sumele vor fi acordate până în data de 15!
Conform estimărilor Ministerului Educației, numărul elevilor care fac naveta pentru a putea studia se ridică la circa 200.000!
Reamintesc, suma aprobată în această toamnă, prin Ordonanță de Urgență, este de 60 lei pe lună pentru distanțe de cel mult 3 kilometri. Pentru distanțe mai mari, suma se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru parcurs în plus și poate ajunge la 342 lei. Dacă distanța depășește 50 de kilometri, suma se suplimentează, de asemenea, cu același preț, de 6 lei/kilometru. În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea.
Este o creștere substanțială, având în vedere că suma maximă decontată până acum nu depășea 171 lei”, a transmis George Șișcu. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top