Politic

USR-PLUS lansează proiectul „Salvează o școală”

USR-PLUS a inițiat o campanie prin care clădirile în care au funcționat școli și care în prezent sunt închise să se transforme în centre de servicii comunitare.

Inițiatorii proiectului arată că, doar în ultimii patru ani, 1.110 școli au fost închise, 90% dintre acestea fiind în mediul rural. Aceste clădiri sunt astăzi abandonate, în timp ce România are 328 de comune fără medic de familie și fără dispensar. Deși sunt în patrimoniul comunităților locale, aceste clădiri nu au mai fost îngrijite de ani buni.

Vrem să propunem consiliilor locale schimbarea destinației acestor clădiri și aprobarea transformării lor în centre de servicii care să schimbe în bine viața locuitorilor din acea localitate, drept pentru care lansăm proiectul național <Salvează o școală>http://salveazaoscoala.ro/.

După consultarea cetățenilor și cu acordul autorităților locale, clădirile vechilor școli închise și abandonate pot fi transformate în centre de reconversie profesională, dispensare, locuințe sociale pentru vârstnici, medici și profesori sau familii în dificultate, centre socio-culturale, creșe sau grădinițe, biblioteci, centre de consiliere sau farmacii.

Avem însă nevoie și de ajutorul vostru! Avem nevoie de voluntari din orice zonă a țării, care să ajute la strângerea de informații, organizarea de grupuri de lucru, dezbateri cu cetățenii, elaborarea proiectului și relația cu autoritățile locale. Dacă vă pasă de o comunitate, vă puteți înscrie: http://bit.ly/voluntar-salveaza-o-scoala”, transmit inițiatorii proiectului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top