Politic

USR-PLUS lansează proiectul „Salvează o școală”

USR-PLUS a inițiat o campanie prin care clădirile în care au funcționat școli și care în prezent sunt închise să se transforme în centre de servicii comunitare.

Inițiatorii proiectului arată că, doar în ultimii patru ani, 1.110 școli au fost închise, 90% dintre acestea fiind în mediul rural. Aceste clădiri sunt astăzi abandonate, în timp ce România are 328 de comune fără medic de familie și fără dispensar. Deși sunt în patrimoniul comunităților locale, aceste clădiri nu au mai fost îngrijite de ani buni.

Vrem să propunem consiliilor locale schimbarea destinației acestor clădiri și aprobarea transformării lor în centre de servicii care să schimbe în bine viața locuitorilor din acea localitate, drept pentru care lansăm proiectul național <Salvează o școală>http://salveazaoscoala.ro/.

După consultarea cetățenilor și cu acordul autorităților locale, clădirile vechilor școli închise și abandonate pot fi transformate în centre de reconversie profesională, dispensare, locuințe sociale pentru vârstnici, medici și profesori sau familii în dificultate, centre socio-culturale, creșe sau grădinițe, biblioteci, centre de consiliere sau farmacii.

Avem însă nevoie și de ajutorul vostru! Avem nevoie de voluntari din orice zonă a țării, care să ajute la strângerea de informații, organizarea de grupuri de lucru, dezbateri cu cetățenii, elaborarea proiectului și relația cu autoritățile locale. Dacă vă pasă de o comunitate, vă puteți înscrie: http://bit.ly/voluntar-salveaza-o-scoala”, transmit inițiatorii proiectului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top