Opinii

Undă verde pentru lărgirea drumului Constanţa-Năvodari

Consiliul Local Năvodari susţine iniţiativa primarului Nicolae Matei de a împrumuta 10 milioane euro pentru investiţii

Drumul care face legătura între staţiunea Mamaia şi Năvodari, care este adesea supra-aglomerat în perioada estivală, urmează a fi adus la standarde moderne. Acest lucru a fost stabilit în şedinţa Consiliului Local Năvodari, la propunerea primarului Nicolae Matei. Pe ordinea de zi a şedinţei CL s-au aflat şi au fost aprobate şi alte proiecte ce vizează dezvoltarea oraşului. Pe lângă modernizarea drumului dintre oraşul Năvodari şi staţiunea Mamaia, s-a mai regăsit proiectul privind alocarea sumei de 27.000 de lei necesari pentru cazarea poliţiştilor pe litoral în sezonul estival din acest an, poliţişti ce vor asigura ordinea pe sectorul de plajă de la Năvodari. De asemenea, aleşii locali ai oraşului Năvodari au mai aprobat şi sumele necesare unor activităţi şcolare la şcolile „Tudor Arghezi” şi „Grigore Moisil”, banii fiind necesari pentru actvităţile de marcare a zilelor celor două instituţii de învăţământ.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat proiecte importante pentru viitorul oraşului, printre acestea aflându-se şi iniţiativa primarului privind aprobarea proiectului, a cheltuielilor legate de proiect şi a parteneriatului între UAT municipiul Constanţa şi UAT oraş Năvodari pentru proiectul „Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea bulevardului Mamaia – Năvodari”.
De precizat că proiectul privind modernizarea drumului dintre Năvodari şi staţiunea Mamaia face parte din strategia primarului Nicolae Matei, în demersul său de a transforma oraşul într-o staţiune turistică de interes naţional. Potrivit edilului, documentele sunt deja trimise instituţiilor competente, asteptându-se doar avizele din partea Ministerului de resort.  
Proiectul a fost aprobat de consilierii locali prezenţi, mai puţin de consiliera PNL Marilena Dragnea, care s-a abţinut la toate proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.  
Un alt proiect foarte important pentru oraşul Năvodari, care a primit votul Consiliului Local este pentru proiectul prin care forul local de conducere al oraşului îl mandatează pe primarul Nicolae Matei pentru „contractarea unui împrumut sau emiterea de obligaţiuni orăşeneşti, în limita sumei de 10.000.000 euro sau echivalentul în lei a acestei sume, la cea mai bună dobândă şi perioada de rambursare de pe piaţă, pentru finanţarea şi cofinanţarea investiţiilor de către oraşul Năvodari”.
Alături de această sumă de bani pentru care CL şi-a dat acordul, mai stă o altă sumă, de data aceasta mult mai mică, respectiv 27.000 lei – bani necesari cheltuielilor cu cazarea poliţiştilor detaşaţi pe litoral în acest sezon estival, mai exact pe sectorul de plajă din oraşul Năvodari.
Tot la capitolul fonduri alocate se înscriu şi alte două proiecte care au primit avizul CL, respectiv alte două iniţiative prin care administraţia condusă de primarul Nicolae Matei sprijină activităţile şcolilor „Tudor Arghezi” şi „Grigore Moisil”, care în aceste zile au sărbătorit zilele şcolilor.
De asemenea, alte proiecte înscrise în convocatorul şedinţei ordinare desfăşurate, pe 24 mai fac referire la aprobarea actualizării regulamentului de organizare şi funcţionare al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din oraşul Năvodari, atribuirea de denumiri unor străzi nou create sau care nu figurează în nomenclatorul stradal al oraşului, închirierea unor spaţii, concesionarea unor terenuri şi, de asemenea, mai multe proiecte ce privesc prelungirea unor contracte de închiriere.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top