Litoralul românesc

Un fost condamnat la 10 ani pentru viol și perversiuni sexuale, consilier personal al primarului din Ciobanu

Conform legii administrației publice locale, primarul unei comune are dreptul de a-și numi un consilier personal care să-l ajute și sfătuiască în buna conducere a comunei. Acest consilier este plătit din banii cetățenilor.

Primarul comunei constănțene Ciobanu, Tudorel Gurgu, și-a numit de ceva vreme un consilier personal cu un trecut penal. Forte activ prin instituție, mai ales când este vorba de ședințele de consiliu local la care participă, deși nu are nicio calitate, Dan Constantinescu, consilierul personal al lui Gurgu, are ascunse în dulap câteva schelete penale care ar trebui, din punct de vedere moral, să-l țină departe de orice funcție plătită din banii oamenilor.

Condamnat pentru viol și perversiuni sexuale

Dan Constantinescu, omul de încredere al primarului din Ciobanu, a fost condamnat în anul 1989 la 8 ani de închisoare pentru săvârșirea faptei prevăzute la art. 197, al. 2, lit. b din Codul Penal: Violul „Raportul sexual cu o persoană de sex feminin, prin constrângerea acesteia, sau profitând de imposibilitatea ei de se apăra ori de a-și exprima voința, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani, dacă: b) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau în tratamentul făptuitorului.
De asemenea, judecătorii l-au condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea faptelor prevăzute la art. 201 al. 2 din Codul Penal: Actele de perversiune sexuală cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.
Așadar, condamnat pentru viol și acte de perversiune sexuală, Dan Constantinescu a primit pedeapsa coroborată de 10 ani de închisoare cu executare, conform sentinței nr. 67/25.01.1989.
Consilierul personal al primarului Tudorel Gurgu nu a terminat definitiv cu problemele. Chiar în această perioadă, se pare că pe rolul Judecătoriei Hârșova se află un dosar în care este trimis în judecată pentru săvârșirea faptei de conducere a unui autovehicul fără a poseda un permis de conducere.

Actualitate

To Top