Ştiri

Senatorul Ștefan Mihu- interpelare parlamentară la adresa ministrului Muncii

În ședința Senatului din data de 29 mai 2018 senatorul PSD Ștefan Mihu a adresat o întrebare doamnei Lia-Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii și Justiției Sociale. Senatorul constănțean a solicitat ministerului soluții pentru îndreptarea unor inechități și discriminări existente în sistemul public de asigurări sociale. Mai exact este vorba despre diminuarea abuzivă a indemnizației de însoțitor pentru persoanele cu invaliditate de gradul I.

„Deși prin Legea nr. 19/2000, art.61-64 se stipula că persoanele cu invaliditate de gradul I beneficiază de o indemnizație pentru însoțitor în sumă fixă și egală cu salariul minim brut pe economie, prin OUG nr 100 referitoare la buget și OUG nr. 108/18.09.2008, s-a rectificat cuantumul sumei de însoțitor la doar 80% din valoarea unui punct de pensie.O asemenea diminuare are un caracter profund abuziv, fiind lezat principiul dreptului legal câștigat și a fost ulterior preluată de Legea Pensiilor nr 263/2010, votată în Parlament în condiții extrem de controversate și dubioase prin contribuția directă a d-nei Roberta Anastase, în circumstanțele cunoscute.” a spus senatorul constănțean.
Acesta consideră că miile de pensionari cu invaliditate și însoțitorii acestora sunt nedreptățiți de modul în care se aplică legea privind această categorie socială și cere soluții pentru îndreptarea discriminărilor existente în acest moment.
„Față de cele de mai sus, vă rugăm , stimată doamnă Ministru să ne precizați ce măsuri sunt avute în vedere la nivelul Ministerului Muncii și Justiției Sociale pentru remedierea acestei serioase discriminări sociale și ușurarea situației a mii de pensionari cu grad de invaliditate I, inclusiv a însoțitorilor acestora?”– a mai completat senatorul Mihu în cadrul aceleiași interpelări.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top