Actualitate

UAT Cerna solicită acord de mediu pentru asfaltarea drumurilor comunale

Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea anunță că a fost depusă o solicitare de emitere a acordului de mediu din partea UAT Cerna.

„APM Tulcea, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Asfaltare drumuri în satele Mircea Vodă, General Praporgescu, Traian, localitatea Cerna, județul Tulcea, propus a se realiza în intravilanul satelor Mircea Vodă, General Praporgescu, Traian”, transmite Agenția.

Proiectul pentru care se solicită acordul de mediu este unul dintre cele două finanțate prin Programul „Anghel Saligny”, derulat de Ministerul Dezvoltării

Comuna Cerna a primit o finanțare de 30 de milioane de lei pentru două proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere. Astfel, 15 milioane de lei vor fi destinați pentru asfaltarea de străzi în satele Mircea Vodă, General Praporgescu, Traian și în localitatea Cerna. Alți 15 milioane vor merge către proiectul „Asfaltare străzi în comuna Cerna, județul Tulcea”.

Administrația condusă de primarul Petre Șopu a reușit, în ultimii ani, să atragă bani guvernamentali pentru drumuri și canalizare, bani care au venit prin intermediul PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Și unitățile de învățământ au fost în atenția primăriei, dar și alte aspecte ale vieții comunitare.

Programul „Anghel Saligny” are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Programul se desfășoară în perioada 2021-2028 având o valoare de 50 de miliarde de lei.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Finanțarea programului se asigură din sume din transferuri, alocate bugetelor locale, de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din sume din bugetele locale alocate cu această destinație și din alte surse legal constituite.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top