Actualitate

Orașul Cernavodă, gazda Festivalului Folcloric „Aneta Stan”

În perioada 20-21 septembrie, orașul Cernavodă a fost gazda unui eveniment folcloric deosebit, menit să descopere tinere talente. Astfel, în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din oraș s-a desfășurat Festivalul Folcloric „Aneta Stan”, organizat de Primăria și Consiliul Local Cernavodă.

Toți cei care au urcat pe scenă au beneficiat de acompaniamentul renumitei orchestre „Brâulețul” din Constanța. Juriul a fost format din interpreți de notorietate ai scenei folclorice care au susținut și recitaluri în festival: Aneta Stan, Daniela Condurache, Grigore Gherman și Constantin Măgureanu.

În plus, artista Aneta Stan a pregătit și o expoziție artistică de picturi, arta plastică fiind o pasiunea descoperită recent de îndrăgita cântăreață.

Preselecția concurenților s-a desfășurat în data de 20 septembrie și a fost urmată de o repetiție cu orchestra. Concurenții au interpretat o doină sau baladă şi un cântec propriu-zis (horă, sârbă, sau orice alt tip de cântec de joc), din folclorul zonei pe care o reprezintă. Doina s-a interpretat în stil acapella, iar cântecul de joc a fost LIVE, cu acompaniamentul orchestrei.

Pe 21 septembrie s-a desfășurat concursul propriu-zis și gala laureaților. Participanții au concurat pe trei categorii de vârstă: 6 -9 ani; 10 – 14 și 15 – 18 ani, toți fiind îmbrăcați în costume populare autentice, reprezentative pentru zona de unde veneau.

Premiile festivalului au constat într-un Trofeu (1.500 de lei), Premiul I (900 de lei), Premiul II (600 de lei), Premiul III (400 de lei) și o mențiune (200 de lei).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top