Actualitate

Tulcea își dezvoltă infrastructura medicală cu fonduri europene

Tulcea își dezvoltă infrastructura medicală prin fonduri europene

Tulcea își dezvoltă infrastructura medicală – Primăria Municipiului Tulcea a obținut o finanțare europeană semnificativă pentru dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, cu scopul de a îmbunătăți accesul la servicii medicale și sociale pentru locuitorii orașului. Un proiect major, Centrul Medical Comunitar Integrat Neptun, a primit o finanțare în valoare de 2.475.762,56 lei (aproximativ 500.000 de euro) în cadrul Componentei 12 – Sănătate, Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești.

Proiectarea centrului medical este deja finalizată și vizează transformarea zonei Punctului termic dezafectat de pe Aleea Mugurel – Eternității – Miron Costin într-un spațiu medical modern. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată să aibă loc în acest an, cu termenul de finalizare stabilit pentru 1 mai 2025.

Primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitate: „Astăzi suntem gata cu proiectarea, care va transforma zona Punctului termic dezafectat – Aleea Mugurel – Eternității – Miron Costin, într-un spațiu medical modern, care va fi pus la dispoziția tuturor locuitorilor.”

Servicii medicale și sociale pentru comunitate

Noul centru medical integrat va furniza o gamă largă de servicii, inclusiv servicii medicale primare și de specialitate, asistență socială și servicii educaționale. Acesta este destinat să ajute persoanele aflate în dificultate și pe cele vulnerabile, contribuind astfel la reducerea aglomerării Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Tulcea.

Ștefan Ilie a explicat rolul important al centrului în sistemul medical local: „Centrul integrat va furniza servicii medicale primare și de specialitate, servicii de asistență socială și servicii educaționale persoanelor aflate în dificultate, persoanelor vulnerabile și va contribui la degrevarea aglomerării Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Tulcea”.

Finanțări suplimentare pentru alte centre medicale

Pe lângă Centrul Medical Comunitar Integrat Neptun, Primăria Municipiului Tulcea a obținut finanțare și pentru alte proiecte similare. Un alt centru medical va fi construit pentru zonele Dallas-Vărărie Bălta, iar un punct medical de lucru va fi amplasat în Tudor Vladimirescu. Aceste inițiative sunt susținute prin fonduri obținute de Grupurile de Acțiune Locală „Viitor pentru Tulcea” și „Restart Neptun”, în valoare totală de 11.200.000 de euro.

Primarul Ștefan Ilie a adus mulțumiri echipei și partenerilor implicați: „Mulțumesc tuturor colegilor și partenerilor, care și-au dat aportul pentru obținerea finanțării acestor obiective deosebit de importante pentru devoltarea serviciilor de sănătate ale orașului nostru”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top