Actualitate

Tradiția continuă la Topalu: A treia ediție a Taberei de Pictură a ajuns la final

Tabăra de Pictură de la Topalu este o tradiție a locului renăscută de primarul Valentin Stanciu, cel care a dorit ca evenimentele culturale, ce se desfășurau înainte de 1989, să-și ocupe locul din nou pe agenda administrației publice locale.

A treia ediție a „Taberei de Creație și Documentare Topalu – 2019” s-a încheiat în a doua duminică a lunii septembrie. A fost, și de data aceasta, un eveniment susținut de Primăria și Consiliul Local Topalu, Filială Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) și Asociația Culturală Arțar.

Printre noutățile ediției din acest an, s-au numărat participarea unor artiști din București și Tulcea și alăturarea în grup a generației tinere.  

„Trei  proaspăt absolvenți ai Universității de Artă București s-au alăturat grupului, au lucrat cu mult entuziasm în natură, lucru de care ne asigură calitatea lucrărilor realizate de Mădălina Niță, Mihai Perianu și Mihai Boboc.

Începutul de toamnă a susținut întâlnirea de pictură cu o vreme cât se poată de favorabilă lucrului în plein- air și am în vedere cromatică locului, dar și starea vremii”, mărturisește profesorul Aurelian Broască, președintele filialei Constanța a U.A.P.R.

Întâlnirea s-a încheiat cu expunerea lucrărilor în sală de ședințe a Primăriei Topalu, moment susținut de  cuvântul criticul de artă Roxana Bărbulescu, președinte al Asociației Culturale Arțar .

„Cele peste șaizeci de lucrări de pictură și grafică, cuprinse deja de noua colecție a Consiliului Local Topalu, lucrări realizate în cele trei ediții ale taberei, impun ca în câțiva ani, în vecinătatea comorii lăsate de Gheorghe Vintilă, să se alăture un muzeu de artă contemporană.

 Artiștii participanți la Tabără de Creație și Documentare Topalu 2019 au fost:

Veronica Oancea – Tulcea 

Traian Oancea -Tulcea 

Ecaterina Bălănescu – București 

Laurențiu Romeo Jianu – București

Tudor Jeleriu -București 

Niță Mădălina – București 

Mihai Perianu – București 

Mihai Boboc – București

Constanta Petrescu Dănilă – Constanța

Aurelian Broască – Constanța

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top