Actualitate

ARBDD va organiza la Tulcea conferința internațională DANUBE FREE SKY

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) va organiza în perioada 16 – 18 septembrie 2019, la Tulcea – Hotel Delta, Conferința internațională DANUBE FREE SKY în cadrul proiectului DANUBEparksCONNECTED- Bridging the Danube Protected Areas towards a Danube Habitat Corridor (Rețeaua de Arii Protejate Dunărene, un Coridor de Habitate al Dunării), finanțat prin Programul Transnațional Dunărea.

Proiectul urmărește crearea unei punți de arii protejate dunărene pentru a contracara fragmentarea peisajului și a habitatelor dunărene și pentru a consolida fluviul Dunărea ca un coridor ecologic cheie, aceasta reprezentând o prioritate a politicilor Uniunii Europene. Conferința face parte din activitățile Pachetului de lucru WP4 Coridorul de Habitate Aer – DANUBE FREE SKYRute libere de migrație dunărene, având ca scop facilitarea dialogului între partenerii proiectului cu furnizorii de energie electrică, ONG-uri, factori de decizie și alți factori interesați în reducerea riscului de coliziune și electrocutare a speciilor de păsări cu liniile electrice de-a lungul Dunării.

”Delta Dunării este un loc vital de reproducere, odihnă și iernat pentru păsări. Dunărea este un coridor aerian de importanță europeană. Chiar dacă Ariile Protejate asigură refugii de-a lungul rutei de migrație, liniile de înaltă tensiune aflate pe acest coridor reprezintă bariere periculoase și multe păsări pier anual în urma impactului cu acestea. Pornind de la aceste premise și pe baza experienței câștigate prin proiecte anterioare, ARBDD a coordonat inițiativa Danube Free Sky care urmărește reducerea ratei mortalității cauzate de coliziunea cu liniile electrice, dezvoltarea unui concept de acțiune împotriva coliziunii și creșterea gradului de conștientizare în regiune cu privire la această problemă. Pentru aceasta ARBDD a inventariat liniile electrice de înaltă tensiune care traversează sectorul românesc al Dunării, precum și liniile de medie și înaltă tensiune din Delta Dunării. De asemenea, s-au marcat 2,5 km de linii electrice cu risc foarte mare de coliziune din RBDD.” a declarat Cătălin Țibuleac, Guvernatorul ARBDD.

Conferința internațională DANUBE FREE SKY va reuni experți atât din domeniul conservării naturii cât și din sectorul energetic, care vor dezvolta pe viitor schimburi de experiență. Invitați speciali la conferință sunt operatorii liniilor electrice de-a lungul Dunării, care își vor prezenta exemplele de bune practici și care vor coopera împreună pe viitor. Acesta este un bun prilej pentru comunicare și informarea publicului asupra rezultatelor și acțiunilor derulate prin Programul Transnațional Dunărea. Implicarea factorilor de decizie are ca scop integrarea în politicile europene a inițiativei DANUBE FREE SKY.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top