Exclusiv

Tânărul AGRESAT de soțul lui ȘOȘOACĂ a depus PLÂNGERE pentru discriminare. Se gândește să facă plângere și pentru agresiune

Vocala senatoare Diana Ivanovici Șoșoacă a descins la Constanța pe 10 iunie, împreună cu ciracii săi din partidul SOS România, pentru a certa și jigni autoritățile locale, care îndrăznesc să pună în aplicare decizia instanței de dărâma biserica de pe trotuar.

În timp ce tuna și fulgera împotriva Primăriei, Prefecturii, Consiliului Local și Consiliului Județean, Șoșoacă a fost întreruptă de un tânăr care i-a atras atenția că biserica-șopron a fost construită ilegal, fapt constatat și de instanțele de judecată, care au decis demolarea ei. Enervată că a fost contrazisă, Șoșoacă s-a lansat într-un tir de jigniri la adresa tânărului, care își susținea punctul de vedere:

“Ce faci, te dai la mine? Ai tupeu? Ai venit să faci scandal? Aici este o adunare a creștin ortodocșilor, dumneavoastră nu sunteți. Spuneți Crezul! Aici e teritoriul bisericii. Cine te-a trimis? Întoarceți-i spatele căci e trimis de nenorociții de la USR. Hai, cu spatele la el! Și miroși și a băutură! Ăsta e provocator de profesie, oricum are grave probleme, se vede că are probleme. Ne hărțuiești, sună la 112, Silviu!

În loc să sune la 112, “Silviu(Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei) s-a îndreptat spre tânăr și i-a aplicat o lovitură cu cotul și umărul, incident despre care puteți afla mai multe aici.

Pentru că tânărul nu s-a lăsat intimidat, Șoșoacă a continuat:

„E drogat! Du-te bă la LGBT-ul tău!”.

„E drogat, da, se vede că e drogat! Are pupila dilatată și știm ce înseamnă asta. Ești prea needucat. Înseamnă că ești bătut în cap! Se vede că ești USR, ia legitimați-l. Ăsta e trimis special de USR și PSD și PNL. Eu acuma cer protecție de la poliție și arestarea lui pentru hărțuirea unui senator și unui avocat. Pleacă bă USR-istul de aici. Du-te bă la LGBT-ul tău!”.

Tânărul agresat de Silvestru Șoșoacă se numește Alin R. și a acceptat să stea de vorbă cu noi. Ne-a relatat că nu are nimic împotriva Bisericii, dar nu este de acord cu nesupunerea civică și cu manipularea:

Am mers la acel protest pentru a-mi expune punctul de vedere, pentru că nu sunt de acord cu îndemnurile la nesupunere civică și cu manipularea, căci în această cauză există o decizie definitivă a instanțelor de judecată, care spun că biserica trebuie dărâmată. Nu am nimic cu instituția Bisericii, doar că toată lumea trebuie să respecte legea. Ați văzut că și Patriarhia Română l-a contrazis pe ÎPS Teodosie și a admis că decizia instanței trebuie respectată”.

După cele întâmplate, Alin R. a depus împotriva Dianei Șoșoacă o Petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe motiv că face referire în mod peiorativ la comunitatea LGBT și îi numește „anormali” pe membrii acesteia, precum și pentru că instigă la ură împotriva refugiaților din Ucraina.

„Nu este corect ca cetățenii să fie arătați cu degetul pentru că sunt sau nu ortodocși sau pentru că aparțin unei minorități sexuale. Pe mine mă deranjează principiul. Spre exemplu, deși sunt ortodox, nu cred că este în regulă ca cineva care nu este, să fie discriminat. Deși sunt heterosexual, nu vreau ca minoritățile sexuale să fie arătate cu degetul, așa cum văd că se practică de către unii politicieni certați cu toleranța”, a declarat Alin R., pentru Dezvăluiri.

Doresc să se stabilească ceea ce înseamnă anormal pentru dânsa, practic toți suntem la fel, indiferent de religie, vârstă sau calificare”, se arată în petiție. Semnatarul cere ca senatoarea să fie amendată și obligată să publice în mass media un rezumat al hotărârii.

Tânărul a mai fost „abordat” de soțul lui Șoșoacă și în trecut

Alin nu este la prima acțiune civică, iar cu soții Șoșoacă s-a mai întâlnit o dată în fața Tribunalului Constanța, când avocata-senatoare îl reprezenta pe ÎPS Teodosie într-un proces. Fiind în perioada restricțiilor sanitare, tânărul i-a atras atenția Dianei Șoșoacă că nu poartă mască, moment în care a fost abordat de Silvestru Șoșoacă. A pus aceeași presiune fizică, se împingea foarte tare în mine”, a relatat Alin R.

Pentru incidentul din fața bisericii de pe trotuar, Alin R. ia în calcul posibilitatea de a-i face plângere penală pentru agresiune lui Silvestru Șoșoacă.

(Sursă Foto: Captură video Ziua de Constanța)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top