Actualitate

AUR îl invită pe OMUL lui ILIESCU să medieze în problema BISERICII de pe TROTUAR din Constanța!

„După o întâlnire cu domnul Secretar de stat Victor Opaschi din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte, am convenit împreună ca această instituție să medieze între Arhiepiscopiei Tomisului si Primăria Constanța.

În prezența mea și a colegilor mei parlamentari, Sorin Mateescu și Titi Stoica, a avut loc o convorbire între domnul Secretar de stat și ÎPS Teodosie în vederea pregătirii momentului de mediere spre a fi alocată o suprafață de teren în zona Macul Roșu sau zonele limitrofe, locație unde va putea strămuta bisericuța „Izvorul Tămăduirii” unde să se permită construirea unei biserici așa cum s-a convenit cu Primăria în anul 2000.
Rămâne sa vedem dacă Primăria va răspunde la această invitație din partea Secretariatului Cultelor”, se arată într-o postare a deputatului AUR de Constanța Viorel Focșa.

Pentru o informare completă, ar trebui să ne amintim că Victor Opaschi are legături adânci în vechiul sistem comunist (fost cercetător științific la “Institutul de Studii Istorice și Social-Politice“, subordonat secției de propagandă a PCR și inspector la Departamentul Cultelor), iar după 1990 el a fost umbra lui Iliescu (consilier al Administrației Prezidențiale, tot la Culte, consilier senatorial, secretar general al Fundației “Clubul de la București“, condusă de Iliescu). În 2012, a fost numit de premierul Ponta la conducerea secretariatului de stat pentru Culte și, de atunci, a rămas înșurubat în scaun.

Victor Opaschi este un mare admirator al culturii ruse și nu numai, presa relatând de-a lungul timpului legăturile sale cu statul condus cu mână de fier de Putin. Ne vom opri doar la două momente, evocate de publicația hotnews.

Victor Opaschi a fost singurul demnitar român care a participat la un eveniment internațional desfășurat în Rusia, la doar câteva luni după anexarea ilegală a Crimeei, în 2014, deși România se raliase și atunci măsurilor luate de statele occidentale împotriva Rusiei. Aceste măsuri includeau neparticiparea oricărui demnitar european la evenimentele organizate de această țară, pentru a nu o legitima, astfel, internațional.

Tot în 2014, Victor Opaschi participa la Zilele Culturii Ruse alături de Zahar Prilepin, scriitor rus pe care îl regăsim în 2017 luptând în Estul Ucrainei într-un batalion para-militar susținut de regimul lui Putin. În cadrul acelui eveniment, vorbitorul de rusă Opaschi combătea „clișeele ideologice despre cultura rusă”.

Opaschi a generat un adevărat scandal diplomatic în urmă cu 3 ani la Constanța, când a participat la un eveniment religios, în calitate de șef al Secretariatului de Stat pentru Culte. La evenimentul dedicat nașterii profetului Mahomed, organizat de Muftiatul Cultului Musulman din Romînia, adjunctul ambasadorului SUA la București, Abigail Rupp, a fost coborâtă de pe scenă de către doi reprezentanți ai Consulatului Turciei la Constanța, chiar când se pregătea să vorbească despre libertatea religioasă. Reprezentantul Guvernului României, Victor Opaschi, nu a schițat niciun gest de protest față de umilirea reprezentantului celui mai important partener strategic al României.

Gestul avea să fie amendat de către Guvernul SUA în raportul Departamentului de Stat american din anul următor:

Pe 18 noiembrie, diplomați turci au întrerupt un eveniment religios organizat de comunitatea musulmană locală, împiedicând un invitat să-și țină discursul. Liderii comunității musulmane au precizat că oficialii guvernamentali prezenți la eveniment, deși nu au contestat dreptul comunității de a organiza astfel de evenimente, nu au avut nicio reacție după incident”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top