Fără categorie

Suntem primii pe care se va testa „Codex Alimentarius”

Comisia de comerţ Codex Alimentarius este finanţată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a SUA. Adepţii teoriei conspiraţioniste consideră că prin acest „cod al alimentelor” se încearcă scoaterea în afara legii a oricărei terapii naturiste, ori a suplimentelor alimentare şi a vitaminelor, adică a oricărei alternative la produsele fabricate în industria chimiei farmaceutice.

Un articol de Andreea PAVEL

Probabil acesta este şi motivul pentru care, împotriva „codului”, au fost înaintate către Parlamentul European aproape jumătate de miliard de petiţii (!), dar în ciuda acestui lucru, directivele Codexului au fost adoptate.
În 2008, mass-media anunţa că primele ţări ce vor experimenta noul cod alimentar sunt cele din America de Sud, ţările europene fiind „programate” tocmai în anul 2011. Se pare că americanii au fost extrem de vehemenţi în refuzul lor, drept pentru care cei care vor avea „onoarea” de a fi primii în testarea noului cod, sunt… românii.
Motivele pentru care Codexul este atât de controversat sunt următoarele:
Conform http://sitem.herts.ac.uk/aeru/iupac/Reports/1648.htm nu se cunosc efectele asupra oamenilor.
Substanţa „initium”, sau „ametoctradin”, despre care se spune că este cancerigenă şi care se regăseşte în anumite produse incluse în Codex,  este prezentată ca fiind „toxică pentru oameni” pe site-ul de specialitate http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC43415;
Produsul a fost foarte repede „lansat”, conform declaraţiilor lui Roland Ringel, responsabilul cu dezvoltarea proiectului, iar Uniunea Europeană nu ştie sigur ce să spună despre produs. O fi bun, o fi rău? Rămâne să vedem… Dacă ne mai vedem!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top