Politic

Stelian Ion (USR) încă mai visează la fotoliul de ministru al Justiției și sare la gâtul lui Barna

Nici nu s-au terminat de numărat toate voturile, că deputatul USR de Constanța Stelian Ion a și ieșit la atac împotriva președintelui propriului partid. Într-un interviu acordat Radio France Internațional, Ion a declarat că USR a greșit refuzând să intre la guvernare. Deputatul constănțean consideră că aceasta este cauza pentru care candidatul la prezidențiale Dan Barna nu a intrat în turul doi.

Evident că s-au făcut greşeli. Din punctul meu de vedere, chestiunea cu neasumarea intrării la guvernare cred că a fost o greşeală şi ne-a costat un pic. (…) Sunt dezamăgit, evident că sunt dezamăgit, mă aşteptam la un rezultat mult mai bun, mă aşteptam să intre Dan Barna în turul doi, dar lucrul ăsta necesită o analiză foarte atentă şi trebuie să vedem foarte clar care au fost cauzele care au dus la un rezultat şi la o diferenţă atât de mare între candidatul nostru, Dan Barna, şi Viorica Dăncilă”, a transmis Stelian Ion.

În spatele acestei declarații, ce poate exprima tensiunile din interiorul USR-PLUS, dar și problemele interne ale USR, stă o dorință mai veche a avocatului Ion de a ocupa funcția de ministru al Justiției.

Surse din interiorul USR spun că între Ion și Barna au existat în trecutul apropiat mai multe discuții pe această temă, finalizate cu refuzul președintelui partidului de a-i garanta constănțeanului funcția de ministru. Decizia USR de a nu intra la guvernare, a risipit și ultimele speranțe ale lui Ion de a se vedea ministru.

Un candidat de conjunctură la Primăria Constanța

Într-un acces de răzbunare, Ion stelian s-a grăbit, pe 30 septembrie să își anunțe unilateral candidatura la Primăria Constanța, furând astfel startul și încălcând protocolul dintre USR și PLUS. Conform acestui protocol, candidații alianței la alegerile locale trebuie desemnați în urma unui sondaj intern, în cadrul căruia să fie măsurate intențiile de vot pentru reprezentanți ai ambelor partide.

În declarația în care își anunța intenția de a candida la Primăria Constanța, lui Ion i-a scăpat mărturisirea că aceasta nu este o funcție la care a visat, dar se simte dator să lupte pentru orașul în care s-a născut. Să vedem însă ce se va întâmpla cu funcția la care încă mai visează, odată cu destul de posibila debarcare a lui Dan Barna de la șefia USR.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top