Opinii

„Spiritul lui Caragiale” pe scena de la Năvodari

Pe scena Centrului Cultural Năvodari s-a desfăşurat, ieri, 23 mai a.c., cea de-a V-a ediţie a concursului judeţean de artă dramatică, „Spiritul lui Caragiale”.
Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: interpretare artă-dramatică, eseu şi desen. Au participat, la cele două secţiuni dedicate artei interpretative, 18 trupe de elevi de gimnaziu şi liceeni din: Năvodari, Constanţa, Mangalia, Hârşova, Fântânele, Mihai Viteazu, Tătaru, Comana şi Cogealac. Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi ai Casei de Cultură „Pontus Euxinus” din Năvodari, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic Constanţa, Consiliul Local Năvodari precum şi un reprezentant al copiilor.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

La categoria interpretare, gimnaziu-trupe, locul întâi a fost adjudecat de Clubul Copiilor din Năvodari, elevi care au interpretat un fragment din piesa „O scrisoare pierdută”, locul al doilea a fost ocupat de  Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 din Năvodari cu „Justiţie”, iar locul al treilea de Şcoala cu clasele I-VIII Gala Galaction din Mangalia cu „Dl. Goe”; la categoria gimnaziu-individual, premiul întâi a fost adjudecat de Octavia Tudorache de la Palatul Copiilor din Constanţa pentru interpretarea oferită în piesa „Bubico”. Locul întâi la categoria interpretare liceeni-grupă a fost adjudecat de Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari, locul al doilea de Palatul copiilor din Constanţa, iar locul al treilea Colegiul tehnic de marină Alexandru Ioan Cuza Constanţa. Premiul special al juriului a fost oferit Laviniei Păun pentru modul în care a convins în monologul „1 Aprilie”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top