Opinii

Soluţii pentru seceta din 2009 şi proiecte turistice, în comuna Topalu

Satul Capidava ce aparţine de comuna Topalu beneficiază aproape 100% de reţeaua de alimentare cu apă. Conform declaraţiilor din presă ale primarului Gheorghe Murat, proiectul a fost realizat în regie proprie, lucru ce a ajutat comuna să beneficieze de o reducere a costurilor investiţiei. Astfel, aceasta ar costa în mod normal aproape 20 de miliarde ROL, însă edilul a reuşit să aducă proiectul la maximum şase miliarde lei vechi, dat fiind faptul că doar bazinul de alimentare va fi construit de o firmă specializată.
Şi pentru a beneficia de fondurile europene, reprezentanţii administraţiei locale s-au  mobilizat pentru a lucra la un proiect ce va permite construirea unui parc cu o arie de aproape patru hectare, cu bani veniţi de la UE. Şi că tot veni vorba de spaţiu verde, Primăria comunei Topalu are în vedere un proiect şi mai îndrăzneţ care vizează amplasarea unei perdele forestiere cu o suprafaţă de aproape 30 hectare pentru a ajuta locuitorii să treacă mai uşor de-acum încolo peste perioadele de secetă ce vor urma.
Pe de altă parte, turismul este un alt segment punctat de edil pe agenda anului 2009.
Gheorghe Murat a declarat că momentan este în lucru proiectul de reabilitare a cetăţii Capidava, unde se doreşte înfiinţarea unui muzeu, dar de asemenea administraţia are în plan şi includerea în circuitul turistic a mănăstirii din nordul comunei. Nu în ultimul rând, şase milioane de euro sunt în proiectele primarului, pentru construirea unui drum de legătură între Topalu şi Ghindăreşti, care va face legătura cu DJ 223.
 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top