Opinii

Soluţii pentru ravagiile inundaţiilor

În fiecare iarnă, localitatea Saraiu se află în primejdia de a fi victima inundaţiilor provocate de topirea zăpezii abundente sau a ploilor torenţiale. Comuna Saraiu este străbătută de la est la vest de râul Topolog, al cărui debit, în astfel de situaţii, creşte îngrijorător de mult.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian Adrian TARCEA

Prin teritoriul localităţii Gârliciu, râul Topolog se varsă în Dunăre.

„Această vale are un debit de apă continuu, însă, de cele mai multe ori, insuficient pentru irigarea culturilor. Ea colectează apele din precipitaţii de pe versanţi şi cele aduse de văile secundare de drenaj extern, care sunt alimentate cu apă numai periodic, exclusiv din precipitaţii şi topirea zăpezii”, a declarat primarul comunei Saraiu, Vasile Bejan. Edilul a mai menţionat că şi în 2010, temerile faţă de posibilitatea inundării comunei sunt la fel de mari. Soluţia pe care acesta o propune pentru evitarea unui dezastru ar fi construirea unui pod în comuna Gârliciu, care ar ajuta la scurgerea apelor fără a mai exista riscul de inundaţii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top