Actualitate

Situație critică la Saraiu. Dorinela Irimia, primar: „Oamenii sunt disperaţi, avem copii de 3-4 luni care stau în frig”

Aproape 40 de ore au trecut de când oamenii din comuna Saraiu au rămas fără curent electric. Situația a devenit și mai critică odată cu oprirea pompelor care alimentau cu apă curentă comuna. Totul a început odată cu avertizarea de Cod Portocaliu de vreme rea, declanșat în seara zilei de miercuri, 5 februarie.

Fără curent, căldură și apă, așa trăiesc oamenii din comuna Saraiu, una dintre zonele afectate de lipsa energiei electrice. Deși E-Distribuție Dobrogea anunță că echipele intervin în teren, nimic nu s-a schimbat în cele aproximativ 40 de ore de când Saraiu, Dulgheru și Stejaru au rămas în beznă.

Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu, a lansat încă de joi, 6 februarie, apeluri disperate către autorități și către compania distribuitoare a energiei electrice. Totul în zadar. A trecut de atunci o zi și nimic nu s-a întâmplat.

„Domnule Prefect , ce se întâmplă? Avem toate localităţile-Saraiu, Dulgheru şi Stejaru-fără energie electrică, de ieri. Rămâne localitatea şi fără apă din cauza lipsei de energie la staţia de apă. Oamenii sunt disperaţi, stau în frig, nu funcţionează centralele termice, ENEL (E-Distribuţie Dobrogea n.red.) nu răspunde la apelurile disperate ale cetăţenilor. În fiecare an avem aceleaşi probleme, ENEL nu investeşte în reţelele electrice. Vă implor să dispuneti măsuri urgente de remediere a defecţiunilor la reţelele electrice”, a scris joi, primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

Dacă joi erau 41 de localități fără curent electric, vineri, 7 februarie, Prefectura Constanța anunța că mai sunt doar 10 localități în beză. De pe lista oficială lipsește comuna Saraiu (cu trei sate), deși aici încă se stă în frig și întuneric.

„Sunt disperată. Avem copii de 3 – 4 luni care stau în frig, nu mai avem apă, din cauza lipsei de curent electric la pompele de apă”, a declarat, vineri, Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top