Opinii

Sistematizarea traficului rutier şi înfiinţarea Direcţiei de apă, canalizare şi termoficare, la Cernavodă

Mariana Mircea îşi continuă activităţile prin care doreşte să aducă Cernavodă în rând cu oraşele de standard european.

 

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Pe şase octombrie aleşii locali s-au reunit într-o şedinţă extraordinară pentru dezbaterea celor cinci proiecte aflate pe ordinea de zi. Dintre aceste, cel mai important a vizat  sistematizarea traficului rutier din Cernavodă. În urma adoptării acestui proiect, maşinile de mare tonaj nu vor mai avea dreptul de a trece pe anumite străzi din localitate. Bineînţeles că există şi excepţii, dar acestea se încadrează în rândul autovehiculelor societăţilor care se află pe raza localităţii, sau servesc interesele locuitorilor. Însă, de fiecare dată când va fi  nevoie, cernăvodenii vor trebui să-şi procure aviz de la primărie. Primarul Mariana Mircea împreună cu aleşii locali au căzut de comun acord că această măsură era absolut necesară în condiţiile în care carosabilul este, din păcate, foarte deteriorat pe anumite porţiuni, din cauza traficului sporit al autovehiculelor de mare tonaj.

O altă problemă dezbătută în cadrul şedinţei extraordinare a fost derularea unei expertize financiar-contabile, bazată pe analiza de diagnostic a societăţii furnizoare de servicii publice (apă, canalizare) din oraş. Nu în cele din urmă, s-a decis înfiinţarea Direcţiei de apă, canalizare şi termoficare, şi aprobarea regulamentului de funcţionare şi organizare a acestuia. Instituţia va trece, după aceea, în subordinea Consiliului Local Cernavodă.

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top