Opinii

Siguranţă în trafic, extinderea reţelei electrice şi trei blocuri ANL pentru locuitorii din Tuzla

De-acum înainte locuitorii din Tuzla au un motiv în minus de îngrijorare şi unul în plus de siguranţă.

 

Un articol de Andreea PAVEL

La iniţiativa primarului Constantin Micu, localitatea va fi supravegheată de nu mai puţin de 16 camere video, multe dintre ele fiind amplasate în cele mai fertile zone de conflict: barurile şi intersecţiile. Moderna idee de a proteja astfel locuitorii din Tuzla a fost salutată şi de Consiliul local, drept pentru care în mai puţin de o lună va demara implementarea sistemului video de supraveghere.

În altă ordine de idei, ţinând cont că localitatea Tuzla este tranzitată de artera DN 39, cu un trafic infernal în toiul verii, primarul Constantin Micu a găsit o soluţie şi pentru rezolvarea rapidă şi eficientă a acestei probleme: opt semafoare care sunt menite să asigure traversarea străzilor de către pietoni în siguranţă maximă. E cunoscut faptul că odată porniţi la acest drum foarte circulat, mulţi şoferi aleg să apese acceleraţia până la refuz. Iată de ce, semafoarele, alături de cele două radare fixe ce vor fi montate în interiorul localităţii, se materializează într-o idee demnă de apreciat ca soluţie la mărirea gradului de siguranţă a traficului rutier.

Pe lângă siguranţa rutieră, Constantin Micu, edilul localităţii Tuzla, şi-a continuat iniţiativele care vizează în mod direct bunăstarea comunităţii. Astfel, în cartierul nou, care cuprinde aproximativ 150 de familii, Primăria a extins reţeaua electrică, cu promisiunea că va întocmi acelaşi lucru şi pentru alte 15 case. Mai mult decât atât, şase familii lipsite de venituri decente vor primi ajutorul administraţiei locale. Nevoiaşii vor suporta cheltuielile de branşare în rate, întrucât Primăria şi-a arătat disponibilitatea achitării integrale a costurilor necesare unei astfel de acţiuni.

Poate cel mai important proiect, pentru tineri, este cel al construirii unui număr de trei blocuri ANL (două dintre ele vor fi situate foarte aproape de mare), care vor însuma 90 de apartamente şi garsoniere.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top