Opinii

Sfânta Parascheva, ocrotitoarea oraşului Năvodari

Pe 14 octombrie, când lumea ortodoxă o celebrează pe Sf. Parascheva, locuitorii Năvodariului au avut încă un motiv de bucurie: Cuvioasa este patronul spiritual al oraşului şi primăria oraşului a organizat un pelerinaj la Iaşi.

 

Un articol de Andreea PAVEL

Pentru toţi năvodărenii şi nu numai, în seara de 13 octombrie a fost organizată, de Parohia Bisericii Sf. Parascheva în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Năvodari, o procesiune religioasă pe străzile oraşului condusă de IPS Teodosie, la care au luat parte mii de credincioşi. Pe traseu au fost împărţite credincioşilor iconiţe cu Preacuvioasa. După procesiune a avut loc la biserică o agapă creştinească la care au luat parte, pe lângă cetăţenii veniţi la rugăciune, şi consilierii locali şi primarul oraşului, Nicolae Matei.

Pe 14 octombrie, după săvârşirea sfintei liturghii, preotul paroh al Bisericii Sf. Parascheva din Năvodari, Vasile Vasile, alături de administraţia oraşului, a invitat toţi credincioşii la o agapă frăţească.

Primăria din Năvodari împreună cu parohiile din oraş a organizat în aceeaşi zi, de la ora 17.00, un pelerinaj la Iaşi, la moaştele Sfintei, 18 autocare şi mai multe autoturisme fiind pregătite pentru cetăţenii dornici să meargă în pelerinaj. Năvodărenii au fost însoţiţi de primarul Nicolae Matei, de viceprimarul Florin Chelaru şi de consilierul local Liviu Stan, candidatul PSD pentru colegiul uninominal nr.1 la Camera Deputaţilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top