Opinii

Siguranța cetățenilor, în atenția administrației locale Cumpăna

Una dintre atribuțiile oricărui primar este aceea de a veghea la ordinea și siguranța cetățenilor din localitate. În acest sens se înscriu și demersurile primarului Mariana Gâju, coroborate cu deciziile Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cumpăna de a apela la echipe de voluntari care să patruleze noaptea pe străzi pentru a stopa și descuraja furturile din locuințe.

S-a ajuns la această măsură în urma creșterii îngrijorătoare a numărului de infracțiuni, începând cu luna noiembrie 2016. ”Cu 5 oameni de la poliția națională și 9 de la poliția locală nu puteam face față. Am făcut un apel către locuitorii comunei să ne vină în sprijin. Primul exemplu a fost dat de viceprimar și alți funcționari publici”, a declarat Mariana Gâju.
Voluntarii au fost instruiți de către reprezentanții poliției, apoi au format împreună cu cei de la poliția locală sau națională echipe mixte de patrulare pe străzile din Cumpăna. De la 2 echipe s-a ajuns în scurt timp la 7 echipe de voluntari care au venit în sprijinul autorităților și asigură paza bunurilor. Echipele au patrulat pe cele 156 de străzi ale localității, iar rezultatele nu au întârziat să apară: doi infractori au fost reținuți, iar fenomenul infracțional s-a diminuat simțitor.

2017, un an plin de proiecte pentru Cumpăna

Anul 2017 a demarat în forță pentru administrația locală din Cumpăna. Echipa coordonată de primarul Mariana Gâju are pregătite o serie de proiecte care mai așteaptă doar deschiderea axelor de finanțare pentru a fi depuse. Amintim aici doar cele care se înscriu în măsura 7.2 a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR): construirea unei creșe, reabilitarea de drumuri comunale, construirea unui cămin de bătrâni și mai multe proiecte pentru drumuri de exploatare.
În același timp, la finalul lunii martie, va demara construirea noului Complex Sportiv al comunei Cumpăna. Proiectul va demara imediat ce timpul o va permite, autoritatea locală finalizând toate pregătirile pentru acesta: semnarea contractului de finanțare, licitația proiectului. De asemenea, vor începe lucrările de asfaltare a 8 km de drum care face legătura între Campusul Școlar și rețeaua de drumuri asfaltate.
Totodată, administrația locală are în vedere implementarea unui proiect de introducere a energiei electrice în cartierele nou înființate, dar și un proiect de înlocuire a rețelelor de joasă tensiune din toată localitatea. Trebuie să amintim că locuitorii comunei Cumpăna au avut de suferit la începutul lunii ianuarie (în timpul codurilor meteorologice de viscol și căderi masive de zăpadă), mai multe zile fiind nevoiți să trăiască fără energie electrică.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top