Fără categorie

Şi rromii vor liber de ziua lor

Exemplul parlamentarilor maghiari este urmat cu sfinţenie de minorităţi

În cursul săptămânii ce s-a încheiat parlamentarii maghiari au stârnit un val de controverse în rândul colegilor săi, dar şi al opiniei publice, prin obţinerea învoirii de la serviciu pe 15 martie, Ziua Naţională a Ungariei. Începând cu acest an, parlamentarii maghiari vor fi liberi de ziua lor. Vocea unui grup de senatori PD-L spune că legea s-a votat sub presiunea ameninţărilor cu plângeri penale pentru discriminare.

Un articol de Andreea PAVEL

A fost de ajuns exemplul maghiarilor pentru ca acum să ceară liber şi… rromii, de Ziua Internaţională (pentru că Naţională, n-au…) a Rromilor, pe 8 aprilie. Parlamentarii rromi au ameninţat că vor depune plângere penală pentru discriminare, pe numele fiecăruia dintre cei care nu vor vota propunerea legislativă care va prevede ca rromii din Parlament să nu meargă la serviciu pe 8 aprilie. Ce-i drept, care ar fi argumentul parlamentarilor noştri dacă ar vota împotriva rromilor? De ce ai dat liber la unguri şi la rromi nu? Urmează, de ce nu, ca aceştia să ceară şi oficializarea limbii lor în judeţele cu cea mai mare concentraţie de rromi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top