Politic

Septimiu Bourceanu, despre refacerea sistemului de irigații din județul Constanța

Senatorul PNL Septimiu Bourceanu l-a însoțit pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la o vizită de lucru prin județ, alături de mai mulți liberali din conducerea Organizației Județene Constanța și cu prefectul Coșa. Principala temă vizată a fost cea a irigațiilor, fără de care nu se poate face agricultură eficientă în Dobrogea. Participanții la vizita de lucru s-au întâlnit cu mai mulți fermieri și au văzut cum se irigă în prezent terenurile cu ajutorul unei stații performante și cum arată o stație de irigații dezafectată care ar putea iriga peste o sută de mii de hectare.

Concluzia întâlnirii a fost că refacerea sistemului de irigații din județul Constanța va fi una din cele mai ample și importante investiții în următorii cinci ani.

Dobrogea are un potențial agricol uriaș, fapt demonstrat de altfel înainte de revoluție atunci când pe teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră se cultiva de la viță de vie și până la grâu, porumb și rapiță. Avantajul Dobrogei consta într-un sistem de irigații performant care transforma solul în unul roditor. După revoluție, acest sistem a fost lăsat pradă indiferenței și ignoranței și a ajuns, în mare parte, o ruină. Astăzi însă, odată cu vizita la Constanța a ministrului Agriculturii, Adrian Oros, sunt șanse reale ca sistemul de irigații dobrogean să fie reabilitat și fermierii și agricultorii constănțeni să învingă seceta care a transformat Dobrogea într-un imens deșert.

Împreună cu Adrian Oros am discutat cu fermierii și agricultorii constănțeni care au vrut să știe dacă din cei 2,5 miliarde de euro alocați pentru sprijinirea activității lor în Programul Național de Reziliență și Relansare sunt prinse fonduri care vor merge către sistemul de irigații din județ”, a declarat senatorul constănțean.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top