Politic

Marian Crușoveanu: Avem miliarde de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru dezvoltarea porturilor maritime

Deputatul liberal Marian Crușoveanu a participat la ședința de lucru a Colegiului Naval, care a avut loc, în premieră, în Portul Constanța.

Prin acest demers al Ministerului Transporturilor, se intenționează consolidarea relațiilor dintre companiile și autoritățile implicate în transportul naval.

La întâlnire au participat reprezentanți ai: instituțiilor centrale și locale, administrațiilor portuare, instituțiilor implicate în transportul naval, Consiliului Concurenței, asociațiilor operatorilor portuari și armatorilor și au fost discutate subiecte care țin de legislație, investiții şi mai ales de stadiul de elaborare a Strategiei Navale a României.

Portul Constanța este motorul economiei locale și naționale a României, iar investițiile în infrastructura navală sunt obligatorii, astfel încât țara noastră să poată deveni un competitor, pe plan european, în domeniul de transporturi maritime. Avem la dispoziție, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, 9,5 miliarde de euro pentru domeniul transporturilor, sumă impresionată din care să dezvoltăm infrastructura portuară din Constanța, Constanța Sud-Agigea sau Midia, pentru a crește cota de schimburi de mărfuri.

Voi contribui, prin sprijinul meu de parlamentar, la elaborarea de proiecte și modificări legislative, care au în vedere dezvoltarea infrastructurii portuare, pentru că orice investiție în acest domeniu, implicit, va însemna dezvoltarea județului Constanța”, a transmis deputatul constănțean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top