Politic

Senatorul Ștefan Mihu- interpelare la adresa Premierului și a Ministrului de Externe cu privire la activitatea misiunilor diplomatice ale României

În ședința Senatului din 19 noiembrie a.c. senatorul Ștefan Mihu a adresat o interpelare Primului-Ministru, Viorica Dăncilă și Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Senatorul social-democrat le cere celor doi membri ai executivului informații despre contribuția misiunilor diplomatice ale României la imaginea țării peste hotare.

Recent, în Parlamentul European (PE) s-a votat o rezoluție referitoare la țara noastră. Coincidență sau nu, la aceeași dată, a fost emis Raportul (document consultativ) referitor la faimosul și controversatul Mecanism de Cooperare și Verificare (MCV).

Dincolo de aspectele cu evident iz politic, care au însoțit Rezoluția PE (în condițiile apropierii datei scrutinului pentru alegerile europarlamentare, din primăvara anului viitor), dar și de interesele mai mult sau mai puțin evidente ale celor care au elaborat MCV-ul, se pune întrebarea dacă «inexactitățile» și «omisiunile» faptice flagrante ce au însoțit cele două documente puteau fi, totuși, evitate sau diminuate, adică, în ce măsură aspectele menționate sunt cauzate de un deficit real de informare ale celor două instituții – Parlamentul European și Comisia Europeană – și nu unei escamotări deliberate a realitații.

În acest context, trebuie subliniat faptul că Misiunilor noastre diplomatice din spațiul UE, inclusiv Reprezentanței Permanente a României de la Bruxelles pe langa UE, le revin un rol deosebit de important și relevant în ceea ce privește corecta informare a instituțiilor europene și a oficialilor europeni în legătură cu realitățile din țara noastră, inclusiv atunci când vine vorba despre reforma Justiției și evoluțiile subsecvente.

Față de cele de mai sus, doresc să vă întreb stimată doamnă Prim- ministru și stimate domnule ministru al Afacerilor Externe, în ce măsură Reprezentanța noastră permanentă la Bruxelles și Misiunile noastre diplomatice din statele membre ale UE au depus toate eforturile necesare privind promovarea corectă a imaginii României și informarea efectivă și în timp real a partenerilor noștri europeni în legătură cu realitățile din țara noastră, cu accent pe reforma Justiției, dincolo de tot ceea ce înseamnă informări de rutină care intră oricum în portofoliul de atribuții și funcțiuni ale diplomaților noștri peste hotare!”

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top