Ştiri

Senatorul Ștefan Mihu cere lămuriri Guvernului pe tema Șantierului Naval Mangalia

Senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu, a adresat zilele trecute o interpelare premierului României, Viorica Dăncilă, și ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, privind soarta Șantierului Naval Mangalia.

În textul documentului, senatorul Mihu arată că în cei 20 de ani de existență a Șantierului înființat în parteneriat cu constructorul naval sud-coreean Daewoo-Shipbuilding & Marine Engineering, acesta a ajuns să fie considerat cel mai performant șantier naval din zona Mării Negre, specializat pe construcția, conversia şi reparația de nave. 

„Astfel, până în prezent, la Șantierul Naval din Mangalia, s-au construit 127 nave petroliere şi port-containere și s-au reparat peste 300 de nave. Nu în ultimul rând, Șantierul Naval din Mangalia a asigurat locuri de muncă pentru mai mult de 7.000 de persoane, inclusiv prin contribuția firmelor direct implicate în activitatea șantierului naval”, spune senatorul.
Totodată, Ștefan Mihu, declară că problemele pentru Șantierul Naval din Mangalia au început odată cu problemele financiare ale Daewoo, iar efectele au constat în restrângerea activității și disponibilizarea a mii de oameni. De asemenea, decizia partenerului coreean de a vinde pachetul majoritar de acțiuni, a creat oportunitatea statului român să redevină majoritar, în condițiile în care el deține deja 49% din acțiuni.
„Primăria Mangalia, al cărei buget local este direct afectat de situația de la Șantierul naval, a adresat Guvernului și altor instituții centrale memorii prin care solicită găsirea unor soluții viabile pentru rezolvarea situației șantierului și, nu în ultimul rând, a miilor de locuri de muncă aferente.
Față de cele de mai sus, vă adresăm rugămintea, stimată doamnă prim-ministru și stimate domnule ministru, să precizați măsurile pe care intenționați să le întreprindeți în vederea repunerii în stare de funcționare, la parametri optimi, a Șantierului Naval din Mangalia, obiectiv strategic de importanță națională și regională în sfera transportului maritim, precum și a intereselor de securitate ale țării noastre în arealul Mării Negre”, a mai spus senatorul Ștefan Mihu. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top