Opinii

Lucrări de modernizare la Spitalul Orășenesc Măcin, pe agenda administrației locale

Spitalul Orășenesc Măcin este centrul regional care deservește majoritatea pacienților cu probleme medicale din zona orașului Măcin pe o rază de 37 de kilometri, respectiv un număr de 14 comune (25 de localități), instituția de sănătate fiind la dispoziția a 44.083 de locuitori.
Administrația publică a orașului are în vedere realizarea unor investiții de reabilitare a subsolului, parterului și etajelor 1-4 ale instituției medicale. De asemenea, vor intra în reabilitare acoperișul, centrala termică, instalația termică, instalația electrică și cea sanitară.

Și alimentarea cu apă potabilă va fi îmbunătățită prin implementarea unui sistem de hidrofoare, o stație de dedurizare a apei potabile și un rezervor extern de apă potabilă. Primăria va investi și în realizarea unei stații de tratare a apei reziduale și unei centrale termice pe gaze.
Consilierii locali ai orașului Măcin au aprobat indicatorii tehnico-economici și documentația – faza DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție), aferentă obiectivului de investiție ,,Creșterea eficientei energetice în cadrul Clădirilor publice ale UAT Măcin, respectiv Spitalul Orășenesc Măcin”.
Proiectul, inițiat de viceprimarului Gheorghe Văcaru, va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de învestiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor.
Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 15,27 milioane de lei, respectiv 3,34 milioane de euro și se va finaliza într-un termen de 24 de luni.
Implementarea măsurilor de eficiență energetică pentru clădirea Spitalului Orășenesc Măcin va conduce în primul rând la reducerea consumurilor de energie și, implicit, la reducerea emisiilor de CO2, iar din punct de vedere secundar va duce la îmbunătățirea condițiilor de confort în clădire și accesibilitate pentru pacienți la servicii medicale de calitate.
Concret, printr-un astfel de proiect se are în vedere scăderea anuală a gazelor cu efect de seră care este estimată la 83,8%. De asemenea, scăderea consumului anual de energie primară este estimat la 86,18% și scăderea consumului anual specific de energie primară pentru încălzire din surse neregenerabile va fi de 95,8%.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top