Actualitate

Senatorul Felix Stroe face bilanțul primelor 7 luni din mandatul de primar al lui Vergil Chițac

Președintele organizației județene Constanța a PSD, Felix Stroe, a făcut într-o conferință de presă, o radiografie critică a primelor șapte luni de mandat al primarului Vergil Chițac,

Stroe a amintit că un punct important din programul electoral al primarului a fost problema termoficării, pentru care oferea soluția unor centrale de cartier alimentate pe gaze, angajându-se să înființeze o nouă companie a orașului, în domeniul energiei.

Aceste lucruri, spune Stroe, erau deja discutate cu instituțiile de finanțare de către fosta administrație.

„Domnul Chițac ce a făcut? A botezat altfel compania, Termoficare Constanța SRL, dar își asumă în continuare proiectul POIM de 20 de milioane de euro, pentru 2016-2020, care fusese deja lansat de vechea administrație. În plus, ne spune că a mai depus și alte proiecte, dar niciodată nu ne-a arătat ceva concret. POIM -ul de la compania de apă RAJA merge înainte, pentru că a fost construit și nici nu mai poate fi oprit. Municipiul Constanța nu are niciun POIM la ora actuală. În schimb am început să elaborăm regulamente”.

Stroe: Constanța Altfel a atacat în instanță o taxă de parcare cu valoare mult mai mică

Președintele PSD Constanța consideră că regulamentul parcărilor nu aduce niciun avantaj constănțenilor, care sunt puși să plătească sume consistente, fără a li se garanta locul de parcare.

„Vă aduceți aminte de Asociația Constanța Altfel? Când această taxă avea o valoare mult mai mică decât cea prevăzută astăzi, Asociația Constanța Altfel condusă de domnul Vergil Chițac a atacat acest proiect de regulament în instanță. Acum chiar Constanța este altfel, în sensul rău, și uităm ce am criticat, o demagogie pură”.

Haosul din Mamaia

Președintele PSD Constanța a discutat și despre comercianții din stațiunea Mamaia, unde, spune el, este un adevărat haos:

„Haosul este în Mamaia, reguli peste reguli care vin împotriva celor care trăiesc din turism. Poate nu știți că astăzi, comercianții din Mamaia care trăiau în mod tradițional din activitatea desfășurată în timpul verii, nu au primit autorizații de funcționare. De fapt au fost toate retrase și trebuie date noi autorizații. Și drept reacție, Asociația Comercianților din Dobrogea a făcut plângeri la Guvern, la Minister, la Parlament și a solicitat instanței de judecată să rezolve această problemă. Nu înțeleg de ce se întâmplă lucrurile astea, când domnul Chițac, spre deosebire de administrația anterioară, are specialiști în domeniul juridic de renume. Vizavi de dânsul, lângă dânsul, nu e o doamnă mare specialistă în probleme de drept?”.

Alte subiecte atacate de Felix Stroe eu fost: proasta sistematizare a traficului, stare spațiilor verzi, noul regulament al taximetriei și achiziția unor coșuri de gunoi de mare capacitate în valoare de 3000 lei bucata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top