Actualitate

Sediul Protoeriei Carsium se mută la Topalu

De ziua poetului național Mihai Eminescu, la biserica Adormirea Maicii Domnului din Topalu, una dintre cele mai vechi din județ, a fost săvârșită liturghia arhierească, de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în fruntea unui sobor de preoți. Cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, a fost săvârșită și o slujbă pentru pomenirea acestuia.

Evenimentul a marcat mutarea sediului Protoeriei Carsium în comuna Topalu, iar preotul paroh Dumitru Olteanu a fost numit protoereu, în cadrul unei conferințe preoțești ce a avut loc după slujbă.

De ziua poetului național, am slujit cu sobor de preoți în protoeria Carsium și am instalat pe noul protoereu în acest loc, pentru că aici se pregătește un sediu de protoerie, pentru valoarea istorică a acestei comune și pentru că Primăria a avut bunăvoință ca prin Consiliul Local să dea un loc și să și zidească acest așezământ bisericesc care va rămâne peste veacuri o ctitorie a locuitorilor acestei comune, care se vor face vrednici de numele înaintașilor lor care au zidit cetatea Capidava”, a spus ÎPS Teodosie.

Este pentru prima data când se intenționează să se înființeze o protoerie într-o localitate din mediul rural și suntem bucuroși că acest lucru se va face la Topalu. Cred că am fost aleși și pentru trecutul istoric al zonei și mă refer aici la cetatea Capidava și sunt convins că acest fapt va contribui la creșterea noastră spirituală. Comuna Topalu merita asta și aș vrea să dau un singur exemplu, la sărbătoarea Bobotezei, cu frumoasa tradiție a aruncării crucii în Dunăre, au participat peste 1500 de oameni din comună, dar și din împrejurimi”, a declarat primarul Valentin Stanciu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top