Ştiri

Sebastian Bodu, sacrificat pentru Elena Băsescu la europarlamentare?

„Succesurile” fiicei preşedintelui vor ajunge la Bruxelles

 La scurt timp după parlamentare, febra campaniei electorale îi va cuprinde din nou pe politicienii români, în special pe cei care au intrat în cărţi pentru euro parlamentareNu toţi, desigur, vor avea motive să iasă din nou la rampă cu promisiuni de doi lei şi cu CV-uri stufoase şi umflate cu iluzii.Un exemplu controversat din categoria celor care vor fi nevoiţi să înveţe a zâmbi drăgălaş către electorat, sau mai întâi de toate, a aprofunda tainele limbii române, este diva Elena Băsescu. Surse din PD-L susţin că aceasta ocupă poziţia a doua pe lista candidaţilor portocalii pentru euro parlamentarele din această toamnă.

Un articol de Andreea PAVEL

Întrebări şi zvonuri pe marginea candidaturii fiicei preşedintelui pentru o funcţie atât de importantă pentru imaginea şi-aşa vraişte a României sunt o groază. Mulţi sunt cei care se întreabă cât de corect gramatical va fi discursul Elenei într-o limbă străină, în condiţiile în care „succesurile” sale nu sunt tocmai de remarcat într-ale limbii române. Sau, cât de nerăbdătoare e să fie la doi paşi de mall-urile din Bruxelles? Ori, câţi or să mai fie aceia care vor mai vrea să vorbesc (sic!) despre decizia preşedintelui de a-şi trimite fiica să reprezinte interesele României la nivel european.  

Surse din PD-L: Bodu nu va obţine un loc eligibil, din cauza piloşilor

Sebastian Bodu este un tânăr politician care a ocupat funcţii importante în politică şi administraţie şi, de ce nu, pline de responsabilităţi, la nici cei 40 de ani. A îndeplinit funcţia de Preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice în perioada 2005-2007. În perioada 1999-2002, efectueză studii doctorale la Catedra de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, obţinând titlul de Doctor în drept, cu teza: “Regimul juridic al acţiunilor emise de societăţile comerciale”, calificativul obţinut fiind foarte bine. Apoi între anii 2002-2004 efectuează studii de Executive Master of Business Administration (MBA) la ASEBUSS Bucureşti, program al Kennesaw University din Atlanta, S.U.A., absolvind cu media generală 9,41. Iată doar câteva aspecte conspectate din palmaresul lui Bodu. Cu toate acestea, însă, surse din cadrul PD-L susţin că Bodu nu va primi salariul de 7000 euro, pentru funcţia de euro parlamentar din simplul motiv că… nu va obţine un loc eligibil pe lista candidaţilor! De ce? Se pare că Sebastian Bodu n-a sărit la cap când şi la cine trebuie. Aşa e în viaţă, uneori mai ai şi eşecuri, şi succesuri…

Rămâne de văzut dacă zvonurile referitoare la candidatura lui Sebastian Bodu se vor adeveri.

 Stolo mai crezi în Băsescu?

 O altă surpriză pe lista euro parlamentarelor este candidatura neobositului şi optimistului Theodor Stolojan. Un comunicat Mediafax transmite că prim-vicepreşedintele PD-L va fi primul pe lista PDL pentru Parlamentul European, susţinut de organizaţia Dâmboviţa. Culmea e că Stolo cântă, Stolo joacă. Candidaturile PD-L pentru alegerile euro parlamentare vor fi analizate la nivel central de o comisiei de validare, formată din liderul Emil Boc, prim-vicepreşedinţii Adriean Videanu şi Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Florin Popescu, Valeriu Stoica, Anca Boagiu şi Sulfina Barbu.

Cu toate acestea, însă, rămâne de văzut dacă Theodor Stolojan va obţine un nou mandate de euro parlamentar. Prim-vicepreşedintele PD-L a fost lăsat de două ori cu ochii-n soare, după ce vreme îndelungată i s-au promis funcţii importante. O dată s-a “îmbolnăvit” şi s-a retras din cursa pentru funcţia de Preşedinte, lăsându-i cale liberă lui Traian Băsescu. A doua oară, după ce a bătut ţara în lung şi lat cu caravana PD-L în campania electorală pentru parlamentare şi după ce a apărut peste tot ca fiind candidatul pentru funcţia de premier, pare că boala a recidivat, ori s-a răzgândit subit şi… poc! A ieşit Boc.

Aşa că nu ne-ar mira ca şi de această dată Stolo, cu o credibilitate aproape de zero în faţa electoratului, să rămână în cărţile PD-L, dar… la uscat şi nu îmbarcat pe vasul către Bruxelles.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top