Opinii

Se deschide un Centru Transfrontalier de Afaceri la Năvodari

O piaţă nouă şi un Muzeu al Peştelui

Un plan de cooperare între localităţile Năvodari şi Dobrich, din Bulgaria va face ca anul acesta, în oraşul dobrogean să fie inaugurat un complex inedit. Pe data de 29 aprilie, viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru (foto) a semnat la Călăraşi un contract de finanţare pentru un proiect european intitulat „Centru Transfrontalier de Afaceri pentru dezvoltarea turismului şi a activităţilor conexe – Piaţă Agroalimentară de Peşte”. Valoarea totală a proiectului se ridică  la 1.469.161 euro, din care doar 2,18% reprezintă cofinanţarea suportată de oraşul condus de edilul Nicolae Matei.

Un articol de Cristian CEALERA

Programul depus de oraşul Năvodari este realizat în parteneriat cu Institutul Eureka din Dobrich. El prevede construirea unui adevărat complex agro-alimentar cu specific pescăresc dar şi cu o componentă turistică definitorie. Centrul va fi localizat în zona de proximitate a Canalului Poarta Albă – Midia iar construcţia efectivă va fi demarată în maxim 3 luni de zile. Complexul se va întinde pe o suprafaţă de 4110 mp şi va include şi o parcare de mari dimensiuni. Piaţa de peşte va fi doar unul dintre elementele acestui complex şi va deservi atât locuitorii oraşului, cât şi turiştii de pe litoral sau cetăţenii veniţi din alte localităţi ale Dobrogei. Se intenţionează asigurarea zilnică, pentru comercializare, a numeroase sortimente de peşte proaspăt. Cei care vor călca pragul Centrului trasfrontalier de Afaceri vor putea vizita şi o expoziţie inedită, un Muzeu al Peştelui, în care va fi evidenţiată şi tradiţia activităţii pescăreşti pe care oraşul Năvodari o are de-a lungul celor aproape 600 de ani de atestare documentară. Nu în ultimul rând, în cadrul complexului de la Năvodari va funcţiona şi un restaurant cu specific pescăresc în care clienţii se vor putea delecta cu cele mai savuroase reţete gastronomice, fie ele tradiţionale sau din bucătăria modernă internaţională. Proiectul iniţiat de oraşul Năvodari şi Institutul Eureka din Dobrich are un element de unicitate, care poate face ca pe viitor complexul pescăresc să devină una dintre cele mai interesante obiective turistice ale judeţului Constanţa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top