Opinii

Sărbătoare în comuna Albești

Peste 5000 de persoane au participat la evenimentul „Fiii Satului”

Localitatea condusă de edilul Gheorghe Moldovan s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare în acest week-end, pentru a celebra cel mai important eveniment anual din viața comunei. Festivalul “Fiii Satului”, programat să se desfășoare de sâmbătă și până marți, de ziua Hramului Sfinții Contantin și Elena, a avut ca moment culminant serbarea câmpenească de duminică, organizată pe Valea Albești. Au participat peste 5000 de persoane venite din întregul județ și nu numai. Micii sfârâind pe grătare, berea curgând în valuri și recitalurile artistice de calitate au fost doar câteva dintre “ingredientele” unei rețete de succes. Nu trebuie uitate nici tradiționalele lupte tătărești, desfășurate în apropiere și ai căror câștigători au fost premiați cu doi berbeci și alte recompense.

Un articol de Cristian CEALERA

Edilul Gheorghe Moldovan s-a arătat încântat de faptul că anul acesta, la sărbătoare au participat de două ori mai multe persoane decât în 2012. Spectacolul a început încă de la ora 12.00, pe scenă urcând atât artiști din localitate, cât și invitați de marcă, veniți tocmai din capitală. Ansamblul local “Plai de dor” a fost aplaudat la scenă deschisă, pentru ca un cor de bulgăroaice venite din comuna General Toshevo să dea un plus de culoare evenimentului. Frații Radu, Mihai de la 3 Sud Est și în cele din urmă, celebrul Taraf al Clejanilor au oferit recitaluri de zile mari și au întreținut atmosfera până târziu în noapte. La eveniment au participat și parlamentarii PNL Mihai Lupu și Gheorghe Dragomir (președinte PNL Constanța).  Început sâmbătă cu evenimente artistice organizate la Școala din localitate și continuat duminică cu serbarea câmpenească, Festivalul Fiii Satului se încheie marți cu hramul Bisericii Albești, chiar în ziua celebrării Sfinților Împărați Constantin și Elena.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top