Opinii

Eforie se pregătește intens de sezonul estival

Un oraș mai sigur, mai curat

Localitatea condusă de edilul Ion Ovidiu Brăiloiu este zilele acestea scena unor continue transformări. Se muncește intens, reprezentanții administrației locale fiind preocupați de înfrumusețarea orașului și de asigurarea unui climat de liniște și siguranță. Sezonul estival a început, dar se așteaptă ca la începutul lunii iunie să se înregistreze un aflux de turiști. Pentru a-i primi cât mai bine pe aceștia, Primăria Eforie a început acțiuni de cosmetizare și de toaletare a arborilor de pe străzi. Prioritate au avut falezele, drumul național din localitate, centrul orașului, bulevardul Republicii, piața Orașului, dar și strada Hașdeu. În parcuri au fost sădite flori, s-au plantat copaci pe marginea drumurilor, iar pe raza întregii localități s-au tuns aproximativ 10.000 de metri liniari de gard viu. S-a cosit iarba pe o suprafață de aproximativ 80% din oraș, și de această dată prioritare fiind parcurile, locurile de joacă și școlile.

Un articol de Cristian CEALERA

Toate aceste activități vor face, cu siguranță, ca Eforie, să fie nominalizat și în 2013, ca unul dintre orașele cele mai verzi ale României.
În paralel cu activitatea de înfrumusețare s-au efectuat și acțiuni de dezinsecție și deratizare, atât pe domeniul public, cât și pe cel privat. Potrivit reprezentanților Primăriei, s-au făcut două tipuri de dezinsecție, prima cu substanță lichidă, pentru toți dăunătorii din perimetrul unităților școlare, parcuri și locuri de joacă, respectiv dezinsecția cu tun cu ceață umedă pe toate străzile orașului. La fiecare dintre aceste acțiuni s-a lucrat cu substanțe biodegradabile, menite să distrugă insectele, fără însă ca mediul înconjurător să fie afectat în vreun fel.

Ordinea și siguranța, prioritățile administrației locale

Și cum un oraș turistic trebuie să fie și un oraș sigur, Primăria Eforie a montat camere de supraveghere în numeroase puncte importante ale localității. Se urmărește astfel, atât monitorizarea traficului, cât și combaterea activităților ilicite. Astfel, s-au montat camere în zona Primăriei, în Parcul Casino din Eforie Sud, la blocurile sociale, în fața Poliției Locale din Eforie Sud, în parcul Teatrul de Vară din Eforie Nord, la Sala de Sport din Eforie Nord, și în Piața agro-alimentară din Nord. Etapa a doua a acestei acțiuni prevede montarea de camere video la intersecția străzilor Traian cu 23 August, la sensul giratoriu din Eforie Nord, la sensul giratoriu de la Gară, în Parcul Dezrobirii, pe falezele Eforie Nord și Eforie Sud, în parcul Ion Movilă și în zona tuturor unităților de învățământ din localitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top