Opinii

Salarii înjumătăţite în Primăria Comana

Va prezentam într-o ediţie anterioară faptul că localitatea Comana este una reprezentativă, din păcate, în sensul negativ, pentru efectele crizei economice şi, deopotrivă, victimă a divergenţelor cauzate de diferenţele de culoare politică. Primarul liberal Adam Ion, se vede astfel nevoit, din cauza lipsei banilor la bugetul primăriei, să renunţe la angajaţi. Acesta a povestit jurnaliştilor DEZVĂLUIRI cum cinci angajaţi RAJA au fost nevoiţi să părăsească locul de muncă din cadrul administraţiei locale, iar angajaţii rămaşi se mulţumesc acum cu doar 600 RON lunar!
S-a ajuns la această situaţie din cauza faptului că neavând alte încasări şi „beneficiind” de un buget infim, Primăria Comana a ajuns în imposibilitatea de plată a salariilor tuturor angajaţilor. Astfel, cu strângere de inimă, primarul Ion Adam s-a văzut nevoit să taie angajaţilor norma de hrană cu valoare impozabilă de 500 RON: „Fiind liberal şi ghidându-mă după principiile democratice, i-am convocat pe toţi cei 21 de angajaţi ai primăriei şi le-am explicat situaţia: ori dau afară o parte din ei şi restul îşi păstrează salariile intacte, ori suferă toţi şi nu vor mai primi norma de hrană. Şi, am fost uimit şi impresionat de oamenii cu care lucrez, când am văzut că au ales să sufere toţi, pentru a nu-i da afară pe cei care erau vizaţi pentru acest lucru! Aşa s-a ajuns ca ei să primească 600 RON, adică aproape jumătate din veniturile lor de până acum”.
În speranţa că va putea depăşi această situaţie, primarul Adam Ion a demarat câteva iniţiative care vor putea aduce bani la bugetul local: „Unul dintre proiectele europene este derulat pe Măsura 322 FEADR şi are în vedere construirea a 10 kilometri de drum, construirea grădiniţei din satul Tătaru  şi dotarea Căminului Cultural din acelaşi sat, proiect care ajunge la 2,5 milioane de euro ”. Primarul susţine că din cauza culorii politice, are de îndurat destule, pornind de la lipsa unei sume suficiente pentru o primărie cu gradul de sărăcie ridicat, şi ajungând la amânarea eliberării actelor necesare derulării proiectelor: „Am nevoie de nişte certificate de Urbanism care nu îmi sunt eliberate, deci ce să înţeleg? Că mi se pun beţe-n roate pentru că n-am aceeaşi culoare politică?”, a declarat primarul Adam Ion. Cu toate acestea, edilul a reuşit cum-necum să finalizeze construirea Căminului Cultural din Tătaru, urmând ca zilele următoare să racordeze clădirea la sistemele de apă şi curent electric.
La fel ca Primăria Mihai Viteazu, şi administraţia locală din Comana s-a gândit la îmbunătăţirea situaţiei financiare prin vânzarea a două imobile. Licitaţia care are loc pe 23 iulie a.c. poate aduce Primăriei peste 500 milioane ROL din care poate achita salarii pe întreg anul. Este vorba de o magazie cu teren aferent, de 5000 mp, situată la Şoseaua Naţională şi de fosta casă a Agronomului, cu destinaţie de locuinţă, în valoare de 300 milioane ROL. De asemenea, primarul Adam Ion s-a gândit să concesioneze 500 mp de teren extravilan pentru extinderea reţelei electrice din Tătaru, licitaţia pornind de la 9 euro pe mp. Alte investiţii pe care primarul le poate achita din aceşti bani, sunt extinderea reţelei de iluminat public, sau, culmea ironiei, se pot plăti datoriile fostei administraţii din comuna Comana, care ajung la aproape 10 miliarde de ROL. Vorba aia, unul cheltuie,  altul plăteşte.


Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top