Opinii

Mariana Gâju continuă informarea publicului privind colectarea selectivă a deşeurilor în comuna Cumpăna

Începând cu data jumătatea lunii ianuarie a anului curent, Consiliul Local al comunei Cumpăna a demarat implementarea proiectului „Colectare selectivă şi construcţia unei staţii de sortare” care beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene prin programul Phare 2006, „Coeziune economică şi socială” în proporţie de 90%.
Prin acest proiect vor fi create, până pe 30 septembrie 2009, un număr de 37 de insule de colectare selectivă a deşeurilor, achiziţionarea a 163 de containere de 1,1 metri cubi şi 37 de containere de 0,66 metri cubi. De asemenea, se vor achiziţiona două compactoare de 18 mc şi două autocompactoare de 12 mc. Pentru staţia de sortare a deşeurilor reciclabile se va construi o platformă betonată cu o suprafaţă de 863 metri pătraţi, o hală de sortare cu structura metalică şi suprafaţă de 470 mp. Pentru obţinerea rezultatelor scontate este indispensabilă organizarea campaniei de conştientizare şi informare publică. Prin toate acestea vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de muncă.
În proiect sunt incluse şi conferinţele de presă care vor fi organizate regulat pentru o mai bună informare a publicului şi pentru a-i ajuta pe locuitorii comunei Cumpăna, dar nu numai, să înţeleagă apoi să-şi asume importanţa colectării selective a deşeurilor.
Astfel, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a vorbit în timpul unei conferinţei de presă despre necesitatea vitală ca oamenii să fie informaţi corect cu privire la investiţia ce va urma la ei în comună şi să fie, practic, reeducaţi în aruncarea gunoiului după criterii de selecţie a materialului din care e alcătuit. Astfel, proiectul a ajuns la cea de-a treia conferinţă de presă privind conştientizarea publicului, din cele promise de primarul Mariana Gâju. Aceasta a avut loc pe 20 iulie a.c., în cadrul Primăriei Cumpăna. În cadrul întâlnirii va fi pusă în discuţie şi achiziţionarea utilajelor necesare gestionării sistemului. Proiectul propus de investiţii se referă la realizarea unui sistem complet eficient şi durabil de gestionare a deşeurilor în comuna Cumpăna, care va avea ca efecte: protejarea mediului şi creşterea calităţii vieţii, dezvoltare economică şi turistică, beneficii sociale şi materiale, conformare legislativă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top