Opinii

Evaluarea pagubelor produse de inundaţii, în comuna Valu lui Traian

Administraţia locală din comuna Valu lui Traian ne informează că în noaptea de 11 spre 12 iulie 2009, în localitate a plouat aproximativ 90 l/mp, iar sistemul de scurgere a apelor pluviale a funcţionat corespunzător, preluând întreaga cantitate de apă. Singurele zone afectate au fost Valea Seacă şi Penitenciar, unde relieful permite acumularea într-un singur punct a cantităţii de apă căzute. În aceste zone au fost afectate aproximativ 30 de gospodării, în care apa a intrat în beciuri sau locuinţe. Până la 05:00 dimineaţa s-a intervenit cu două utilaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi s-au soluţionat situaţiile grave. Activitatea a fost reluată la ora 07:00 a aceleiaşi zile şi a fost continuată mai multe zile consecutive, până când situaţia a fost rezolvată. Toate pagubele provocate de furtună au fost remediate în perioada ce a urmat.
Reprezentanţii administraţiei au mai declarat că, deşi sistemul de canale din Valu lui Traian a făcut faţă fără a pune mari probleme, incidentele petrecute puteau fi evitate dacă administraţia locală a oraşului Basarabi ar fi procedat la desfundarea canalului colector, obturat la intrarea în oraşul Murfatlar. Primăria Valu lui Traian a formulat mai multe adrese, ultima având nr. 6583/01.07.2006, prin care solicită acesteia să intervină pe teritoriul actualului Murfatlar pentru a asigura scurgerea corespunzătoare a apei. ”În acelaşi timp, au fost trimise adrese şi către Consiliul Judeţean Constanţa, ISU Dobrogea şi Instituţia Prefectului Constanţa. Toate au rămas fără nici o urmare practică. Deşi sistemul de colectare a apelor din comuna Valu lui Traian este în continuu întreţinut, curăţat şi adâncit, administraţia locală face demersuri pentru modernizarea lui şi este în curs cu depunerea documentaţiei la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral pentru pavarea acestuia. Intervenţiile au fost îngreunate din cauza faptului că începând cu ora 22:30, pe 11 iulie a.c., localitatea nu a mai fost alimentată cu energie electrică. Acest lucru a dus ulterior şi la întreruperea alimentării cu apă în toată localitatea. Ambele deficienţe au fost rezolvate abia în dimineaţa zilei de 12.07.2009”, au mai menţionat reprezentanţii biroului de presă din Primăria Valu lui Traian.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top