Opinii

Oraşul Năvodari a câştigat 30% din acţiunile Taberei de Copii

După aproape un an de zile de dispute între primarul oraşului Năvodari şi reprezentanţii celor patru confederaţii sindicale: BNS prin Dumitru Costin, Cartel Alfa prin Bogdan Hossu, CSDR prin Iacob Baciu şi CNSLR Frăţia prin Marius Petcu, care în prezent formează SIND România ce administrează Tabăra de Copii Năvodari, perioadă în care Primăria oraşului Năvodari, prin primar Nicolae Matei, a câştigat pe toate căile de atac procesele cu SIND România – Tabăra de Copii şi a executat silit 11 miliarde lei vechi din care 6 miliarde reprezintă penalităţi de întârziere la plată, dar şi 2,3 miliarde lei vechi – amenzi pentru nerespectarea disciplinei în construcţii, dar şi pentru nerespectarea hotărârilor de consiliu privind curăţenia şi securitatea sanitară.

Un articol de Andreea PAVEL

Primăria va avea un cuvânt de spus în ce priveşte investiţiile din tabără

Cele două părţi – Primarul Oraşului Năvodari  şi reprezentanţii SIND România au semnat un acord de principiu prin care, după 20 de ani Tabăra de copii şi oraşul pleacă împreună la acelaşi drum.
Practic, oraşul Năvodari obţine de la sindicate un procent de 30% din acţiunile Taberei de Copii, în schimbul racordării acesteia la utilităţile  oraşului şi crearea unui parteneriat de acţiune comun.
Oraşul Năvodari rămâne, în continuare, proprietarul exclusiv al terenului pe care se întinde Tabăra de Copii Năvodari.
Prin prezentul acord se mai obţine de la sindicate:
cedarea de către SIND România a unei clădiri în favoarea oraşului Năvodari pentru amenajarea unui spital orăşenesc;
acceptarea  de către SIND România a retragerii dreptului de folosinţă a unei suprafeţe de teren în favoarea oraşului Năvodari pentru lărgirea drumului de acces între Mamaia şi Năvodari ce se va desfăşura pe patru benzi.
Chiar dacă procentele sunt de 70% pentru SIND România şi 30% pentru oraşul Năvodari, orice decizie privind investiţiile  pe teritoriul Taberei de copii se poate lua doar în consens. Având în vedere că vechea administraţie a oraşului a retras de la SIND România suprafeţe mari de teren pentru a retroceda persoanelor  fizice, dar şi pentru a veni ca aport la capitalul social al SC TSP ECOTERM SA, actualul primar, Nicolae Matei, s-a angajat să nu mai continue aceste retrocedări decât în situaţia în care există hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile.

Premisele înfiinţării unei staţiuni turistice

Cu privire la aceste aspecte, primarul Nicolae Matei a declarat: ”Se creează premise de înfiinţare la Năvodari a unei veritabile staţiuni turistice care să funcţioneze. Ne vom implica activ în administrarea actualei Tabere de copii prin atragerea de investiţii serioase, pentru a crea locuri de muncă, pentru a atrage aici turişti. Vom împărţi tabăra în mai multe sectoare de activitate: un sector  pentru copiii din ţară şi străinătate unde vom crea cele mai bune condiţii – terenuri de sport, spaţii pentru activităţi culturale (reabilitarea Teatrului de vară), spaţii de joacă şi agrement, cazare şi masă de cea mai bună calitate. În Tabăra de copii va fi introdus iluminatul arhitectural şi minipiscine. În zona adiacentă spitalului orăşenesc intenţionăm să amenajăm un veritabil sanatoriu balnear dotat cu aparatură medicală de cea mai înaltă clasă. Cu acordul Agenţiei Naţionale a Resurselor Minerale se va achiziţiona şi folosi aici, nămol de la Techirghiol”, a conchis primarul. 

Aqualand, campus universitar, transport permanent între staţiuni

”De asemenea, se urmăreşte înfiinţarea unui campus universitar, construirea unui pavilion multifuncţional, atragerea de investitori pentru construirea unui „Aqualand” acoperit, iar cel puţin trei cantine vor fi date spre închiriere pentru organizarea de nunţi şi vor funcţiona pe tot cursul anului. Cel puţin trei discoteci vor funcţiona pe teritoriul Taberei de copii. Am în vedere să înfiinţez şi să permanentizez transportul local între oraş – Tabăra de copii – Mamaia – Sat – zona de litoral. Nu mi-a fost uşor să obţin de la reprezentanţii sindicatelor pe România toate aceste lucruri. Negocierile au durat aproape un an de zile. Au fost dure, dar şi constructive. Într-un final, reprezentanţii sindicatelor şi-au dovedit bunele intenţii şi au recunoscut necesitatea implicării conducerii oraşului pentru o mai bună administrare a Taberei de Copii. Am obţinut lucruri foarte importante pentru oraşul meu şi chiar de la cei care după Revoluţie au mâncat pe pâine toate guvernele. Acum nu rămâne decât să fiu mandatat de către Consiliul Local să perfecţionez actele juridice şi să derulez în bune condiţii  acest acord. Din discuţiile purtate cu majoritatea consilierilor locali, indiferent de formaţiunea politică din care fac parte, am fost asigurat că acordul semnat de mine se va materializa într-un proiect de hotărâre, lucru ce se va întâmpla la prima şedinţă de Consiliu Local. Astfel se creează toate premisele ca Năvodari să fie declarat staţiune turistică”, a mai precizat Nicolae Matei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top