Actualitate

S-a lansat proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din comuna Corbu

Proiectul lansat de administrația locală a comunei Corbu vizează execuția unor lucrări majore de reabilitare, modernizare și dotare cu echipamente performante și piese de mobilier necesare unei unități școlare care funcționează la cele mai înalte standarde de calitate.

Sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier nou, iar laboratoarele vor primi 35 de calculatoare noi, laptopuri, un videoproiector, 30 de tablete pentru laboratorul de informatică, 6 table interactive, imprimante multifuncționale.

Pentru realizarea proiectului de Reabilitare a Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din comuna Corbu s-a semnat deja contractul de finanțare, banii venind prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa 10.

Obiectivul proiectului este să asigure condiții superioare în vederea desfășurării actului educațional. Se vor asigura partea de infrastructură a imobilului, dar și dotarea cu echipamente specifice ce vor fi utilizate de către elevi și dascăli. Printre altele se vor achiziționa 6 table inteligente”, spun reprezentanții primăriei.

Reabilitarea exterioară a celor cinci corpuri de clădiri ale unității de învățământ se va face strict unde este nevoie, dar mai ales se va face o reabilitare termică și a acoperișului. „Se asigură astfel o izolare mai bună a imobilelor pentru eficientizarea energetică”, asigură administrația locală.

De asemenea, se vor realiza, la interior, lucrări de pardoseală, tencuieli, tâmplărie, gresie și altele.

Investiția totală depășește valoarea de 4,4 milioane de lei, dintre care, a 2% sunt bani alocați de la bugetul local.

Prezent la evenimentul lansării proiectului, primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, a vorbit despre modul în care se implementează un astfel de proiect, despre timpul care trece din momentul depunerii dosarului în vederea obținerii banilor și momentul începerii efective a unei lucrări, un timp destul de lung care este deseori de neînțeles pentru beneficiarii proiectelor-locuitorii din comună.

Vreau să mulțumesc tuturor colegilor care au muncit pentru obținerea acestei finanțări. În urmă cu două luni de zile, mulți se întrebau dacă primarul mai face ceva vis-avis de populația școlară din comuna Corbu, vreau să vă spun că, iată că acum se demarează proiectul cu această școală, dar mai este un proiect care privește Grădinița Numărul 2. Știu că părinții au un orizont de așteptare scurt, însă, în același timp, vă asigur că nu am uitat fenomenul școlar niciodată”, a subliniat primarul.

Administrația locală a prezentat toate proiectele aflate în implementare în comuna Corbu, în perioada 2019-2021, proiecte a căror valoare ajunge la 3,5 milioane de euro. Printre ele se numără lucrări de modernizare a unor drumuri locale, reabilitarea școlii primare din localitatea Vadu, modernizarea și dotarea Grădiniței Numărul 2, înființarea unui Centru After School, dotarea Căminului Cultural din Corbu, dotarea Căminului Cultural din Vadu și instalarea unui sistem de supraveghere video pe străzile din comună. Despre toate aceste proiecte vom reveni pe larg.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top