Actualitate

S-a lansat proiectul de modernizare a drumului Traian-Peceneaga-Ostrov-Dăeni-Făgărașu Nou, din județul Tulcea

Vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea au participat vineri, 31 ianuarie 2020, la conferința de lansare a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Traian-Peceneaga-Ostrov-Dăeni-Făgărașu Nou”.

Consiliul Județean are în patrimoniu 625 de kilometri de drum județean și iată că reușim astăzi, prin acest proiect de aproximativ 27 de milioane de euro, să asfaltăm 46 de kilometri. Nu este puțin, nu este nici foarte mult, însă venim astfel în întâmpinarea nevoilor locuitorilor din aceste zone, pe acest tronson Peceneaga-Ostrov-Dăeni, care este departe de drumul național și care nu a mai fost reparat de foarte mult timp. Pentru aceste investiții am căutat cât mai multe surse de finanțare, neavând posibilități pe bugetul propriu. Acesta este singurul proiect pe SUERD, nu ni se dădeau mari șanse, dar colegii au fost insistenți și am reușit să accesăm aceste fonduri. Tronsonul scurtează foarte mult drumul pentru cei din zona Măcin spre drumul național spre București.

Felicit echipa de implementare a proiectului, meritul este al lor și al tuturor colegilor din Consiliul Județean, care și-au adus aportul la scrierea cererii de finanțare și a documentelor care au stat la baza acestui proiect și sperăm că peste doi, la finalizarea lucrărilor, vom fi cu toții mulțumiți de realizarea unei noi investiții majore în județul nostru“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6: „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, apel dedicat Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării (SUERD). Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 18.325.973,69 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 17.856.165,06 lei.

Obiectivele specifice al proiectului sunt creşterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Traian – Peceneaga – Ostrov – Dăeni – Făgărașu Nou, prin îmbunătățirea calității rutiere, crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin construirea de piste pentru bicicliști și modernizarea/construirea de stații pentru pasageri și creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere.

Lungimea drumului modernizat este de 46,332 km, populația deservită este de 12.320 persoane, iar termenul de finalizare a investiției este luna iunie a anului 2022.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top