Actualitate

Călătorie de documentare în Deltă, organizată de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), alături de Consiliul Județean Tulcea, primăriile Jurilovca și Sarichioi, a organizat un prim Press Trip de iarnă, la care au participat 30 de jurnaliști români, din presa centrală, regională și locală, susținuți de partenerul pentru mobilitate, Memento Bus (by Christian Tour).

Evenimentul, desfășurat în perioada 12-14 ianuarie, a avut ca principal obiectiv promovarea ofertei turistice complexe a județului Tulcea, în contextul sărbătorilor de iarnă de rit vechi, jurnaliștii participând inclusiv la petrecerea de Revelion, organizată comuna Sarichioi, cea mai mare comunitate de ruși lipoveni din România.

Programul a conținut prezentarea ofertei turistice permanente a municipiului Tulcea, și a localităților din zona continentală a judeţului şi din Delta Dunării: Jurilovca, Vișina, Sarichioi, Enisala, Crişan – Mila 23, Sf. Gheorghe şi Lunca. Jurnaliștii au fost familiarizați cu multiculturalismul din Dobrogea și au participat la spectacole de folclor autentic, oferite de grupurile de artiști locali de la Jurilovca, Sarichioi şi Ceamurlia.

Excursiile tematice la care au participat jurnaliștii le-au dezvăluit frumusețea complexului lagunar Razelm (Razim) – Sinoe, poziția maiestuasă a cetății antice Argamum, la Capul Doloșman, îmbinate armonios cu tradiţiile şi obiceiurile religioase din Sarichioi, Jurilovca și Lunca, la care s-a adăugat prepararea bucatelor tradiționale și vizita la „Gospodăria Vie” din satul Vișina.

Programul propus de AMDTDD pentru a permanentiza turismul în Delta Dunării și în Dobrogea de Nord a dat primele roade, iar agențiile ar putea lansa noi pachetele turistice și noi circuite complexe, pentru vizitatorii români și străini.

„Noi am gândit o strategie în aceste sens, iar pentru implementarea ei este nevoie de toţi cei implicaţi în activităţile de turism şi în cele conexe, din Delta Dunării şi Dobrogea de nord, dar şi de agenţiile de turism. Asociaţia vrea să-i unească pe toţi, pentru promovarea noului concept care ar putea fi brandul deceniului şi cel mai important pariu câştigat cu turismul din România, adăugând sezonul rece la oferta deja existentă din Delta Dunării şi Dobrogea de nord”, a declarat Cătălin ȚIBULEAC, președintele AMDTDD.

Despre AMDTDD

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Membrii asociației sunt: Consiliul Județean Tulcea; Primăria Municipiului Tulcea; Primăria Comunei Jurilovca, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea, „Complex Delta” S.R.L; „Europolis” S.A. „Holbina – Trei Bibani” S.R.L.; „Navlomar Maritime” S.R.L., Complex Cormoran; Complex Egreta Hidroturism; Asociaţia Eco Delta Dunării, formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin; Eden Travel Partener SRL; Hotel Delta Est – Sulina; Asociația operatorilor din agricultura ecologică „Bio România” – filiala Tulcea.

        

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top