Actualitate

Reguli de păşunat în comuna Sarichioi, impuse de ARBDD

Primăria Sarichioi îi anunţă pe cetăţeni că a fost notificată de către ARBDD în legătură cu regulile pe care crescătorii de animale trebuie să le respecte pentru păşunatul pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru exploatarea durabilă a păşunilor şi pentru combaterea bolilor.

Conform studiului de evaluare a potenţialului de utilizare durabilă a resurselor vegetale de pe teritoriul RBDD pentru 2019, au fost identificate pe teritoriul RBDD 25.945 ha pajişti permanente, din care doar 19263 ha putând fi valorificate, acestea fiind caracterizate drept mediocre, având o productivitate medie de 0,84 UVM/ha, iar numărul de bovine maxim recomdandat este de 16.251. Utilizarea pajiştilor/păşunilor naturale, respectiv activitatea de creştere animale domestice şi recoltarea fânului în teritoriul RBDD, este permisă cu prioritate deţinătorilor de animale, persoane fizice şi juridice rezidente pe teritoriul RBDD, doar după solicitarea şi obţinerea permisului ARBDD/Autorizaţiei în perioadele, pe suprafeţele şi cu efectivele de animale stabilite pe baza evaluării capacităţii de suport a păşunilor, cu respectarea unor condiţii”, se arată în documentul citat.

ARBDD solicită totodată Primăriei Sarichioi să îi informeze pe acest subiect pe cetăţenii înregistraţi ca desfăşurând activităţi de creştere a animalelor.

ARBDD adaugă că desfăşurarea de activităţi pe teritoriul RBDD fără obţinerea autorizaţiei de mediu/permisului de desfăşurare a activităţii de la ARBDD Tulcea se sancţionează conform prevederilor în vigoare.

Actualitate

To Top