Opinii

Reglementări privind apa la Năvodari

Primăria oraşului Năvodari a încheiat un protocol cu SC RAJA SA privind: încheierea de convenţii individuale de către cetăţenii oraşului, lucrările care vor fi executate pentru asigurarea presiunii corespunzătoare a apei, rezolvarea problemelor semnalate în ceea ce priveşte serviciul de furnizare a apei şi de canalizare, precum şi refacerea tramei stradale care se va face pe cheltuiala RAJA după intervenţiile lucrătorilor acestei regii.

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a solicitat în repetate rânduri ca locuitorii oraşului să încheie convenţii individuale pentru furnizarea apei şi pentru canalizare, astfel încât plata facturilor să se facă direct de cetăţean şi nu prin intermediul administratorilor asociaţiilor de proprietari. Pentru asociaţiile de proprietari care au fost deja debranşate din cauza debitelor acumulate, conform protocolului, acestea nu vor fi rebranşate până când nu vor fi încheiate contracte individuale, în vreme ce asociaţiile de proprietari ameninţate cu debranşarea au termen de încheiere a convenţiilor până pe 25 aprilie 2009, termen în care debranşările sunt suspendate. Există posibilitatea prelungirii acestui termen dar până la sfârşitul acestui an toate asociaţiile de proprietari (indiferent dacă înregistrează sau nu debite) vor încheia convenţii individuale cu SC RAJA SA. Contractele individuale vor fi încheiate în diverse locaţii (Casa căsătoriilor, sediul Ecoterm, şcolile din oraş) iar lucrătorii Primăriei Năvodari şi cei ai RAJA vor bate din uşă-n uşă şi vor încheia chiar şi pe loc convenţiile.

În ceea ce priveşte înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară  „Apa-Canal Constanţa”, administraţia publică din Năvodari înţelege beneficiile care decurg din aceasta (atragerea de fonduri însemnate în infrastructura reţelelor de apă şi canalizare) dar are anumite obiecţii legate de statut. Primarul Nicolae Matei va supune aprobării Consiliului Local Năvodari în şedinţa de mâine, 27 februarie 2009, un proiect de hotărâre (punctul 52 pe ordinea de zi) privind aderarea la această asociaţie cu modificările de rigoare. Obiecţiile edilului au fost formulate şi înaintate Consiliului Judeţean Constanţa şi se referă, în special, la contorizarea individuală, modificările de tarif practicate pentru apă şi canalizare, dar şi investiţiile care vor fi făcute de regie în Năvodari.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top